Валерій Пацкан у п’ятницю зустрівся зі спікером парламенту Албанії, м.Тирана.

Україна та Албанія повинні розвивати двосторонні відносини на державному, урядовому та міжвідомчому рівнях. Про це заявив Голова Рахункової палати Валерій Пацкан під час зустрічі із спікером парламенту Республіки Албанія Грамозом Ручі в рамках робочого візиту до Албанії.

Валерій Пацкан наголосив, що поглиблення відносин дозволить ефективніше використовувати можливості обох країн у співпраці в низці сфер. Зокрема, зауважив Голова Рахункової палати, потенціал торгово-економічних зв'язків України та Албанії не відповідає значному потенціалу обох країн. «І ми маємо змінити цю ситуацію», - сказав Валерій Пацкан.

Він також нагадав, що у червні у Києві була підписана Угода про співробітництво між Рахунковою палатою України та Державним Вищим аудитом Республіки Албанія. Валерій Пацкан висловив впевненість, що ця Угода дасть можливість вищим органам аудиту України та Албанії значно розширити співпрацю. «Перед оновленим складом Рахункової палати стоїть завдання з підвищення ефективності проведення зовнішніх аудитів державних фінансів з урахуванням міжнародних стандартів. Ми зацікавлені у обміні досвідом з вищими органами аудиту інших країн, в тому числі з Албанією», - сказав Валерій Пацкан.

Голова Рахункової палати також висловив вдячність Албанії за її принципову позицію відносно територіальної цілісності України. «Україна переживає дуже складний період. І ми вдячні Албанії за підтримку наших дій щодо відстоювання незалежності та суверенітету країни», - сказав Валерій Пацкан.

В свою чергу спікер парламенту Республіки Албанія Грамоз Ручі наголосив, що візит Голови Рахункової палати є важливим для розвитку співпраці між двома країнами. Він нагадав, що Україна та Албанія завдяки значним зусиллям обох сторін підписали угоду про безвізовий режим. Однак, додав він, Україна та Албанія нарешті повинні розпочати роботу щодо відкриття своїх представництв на території обох країн. Крім того, наголосив Грамоз Ручі, наші країни мають спільну стратегічну мету - членство в Євросоюзі, і тому вкрай важливо на цьому шляху підтримувати одне одного. Він також додав, що Україна зацікавлена у членстві в НАТО, і тому Албанія в цьому питанні готова ділитися своїм досвідом.

Зі свого боку Голова Рахункової палати Валерій Пацкан запевнив, що поінформує керівництво України про пропозиції Албанії щодо інтенсифікації співпраці наших країн.

У зустрічі також взяли участь члени Рахункової палати Ірина Іванова та Ігор Яремчук і начальник управління розвитку міжнародного співробітництва Михайло Толстанов.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51