У ході робочого візиту Ірина Геращенко разом із Заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Марією Іоновою та Головою підкомітету з питань регіонального та транскордонного співробітництва між Україною та країнами ЄС Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Оксаною Юринець відвідали Центр Митрополита Андрея Шептицького в Українському Католицькому університеті, зустрілись із керівниками соціального проекту «Горіховий дім» та американським лікарем Геннадієм Фузайловим.

«Центр Митрополита Андрея Шептицького - це культурний центр європейського рівня, де створенні усі умови для навчання і реалізації гуманітарних  проектів », – зазначила І. Геращенко.

Вона зізналася, що знаходиться під враженням від Центру Шептицького. 

Також Ірина Геращенко розповіла про спілкування  з координаторами соціального проекту «Горіховий дім», який надає підтримку Центру для жінок, що опинилися у кризових ситуаціях. 

Сьогодні  відбувається збір коштів для проведення ремонту нового жіночого  центру у Львові . Жінки , що опинились у кризовій ситуації, зокрема й ті що постраждали від домашнього насильства зможуть отримати тимчасове житло та соціальну і психологічну допомогу.

Представниці МФО «Рівні можливості», народні депутати України Ірина Геращенко, Марія Іонова та Оксана Юринець відзначили важливість подібних соціальних проектів, та поінформували про готовність долучитися до збору коштів на цей центр.


У той же час було наголошено на необхідності комплексного вирішення питання протидії домашньому насильству в Україні.  

«У 2017 році лише у Львові зафіксовано понад 6 тисяч фактів домашнього насильства, що є неприйнятним. Ми боремося,  аби найближчим часом Парламент ратифікував  Стамбульську Конвенцію задля боротьби з цим явищем», - наголосила І. Геращенко. 

 Також у ході робочого візиту народні депутати України подякували американському лікарю Геннадію Фузайлову, який врятував життя 55 українських дітей з важкими травмами та опіками. Сьогодні 8 українських дітей проходять складне лікування в Бостонській клініці.

Професор Гарвардської медичної школи, лікар бостонської клініки Shriners Hospitals for Burn Children Геннадій Фузайлов разом з групою американських  та українських лікарів цього тижня на волонтерських засадах працює у Львові.

Вони   вже провели безкоштовні консультації для 186 українських дітей що отримали опіки та зробили 53 операційних втручань.

Також під час брифінгу представники Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Марія Іонова та Оксана Юринець повідомили про роботу Парламенту у напрямі європейської інтеграції.

Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Марія Іонова поінформувала про Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо транскордонного співробітництва (реєстр. № 6085 від 15.02.2017), який підготовлений до розгляду у другому читанні.

Марія Іонова відзначила важливість зазначеного законопроекту для розвитку прикордонних територій України та  висловила сподівання, що зазначений законопроект буде розглянутий у Парламенті найближчим часом.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51