Відновлення інфраструктурних об’єктів на сході України – ремонт доріг, зведення мостів та запуск радіотелевізійної передавальної станції - найкраща символічна відповідь російським танкам і градам. Російська зброя не знищить українське слово і Україну.

На цьому наголосила Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко за результатами поїздки на схід України.

22 серпня Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко разом з заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Марією Іоновою у складі делегації на чолі з Президентом України Петром Порошенком здійснили робочу поїздку до Харківської та Луганської областей.

На Харківщині делегація взяла участь у церемонії відкриття мосту через річку Сіверський Донець у м. Ізюм, на трасі Харків-Чугуїв-Ізюм-Слов’янськ та ознайомилися з ходом виконання робіт із капітального ремонту автомобільної дороги М-03 «Київ-Харків-Довжанський».

Автомобільну дорогу М-03 «Київ-Харків-Довжанський» було збудовано у 1951 році, а останній капітальний ремонт було виконано в 2000 році. Загальна кошторисна вартість капітального ремонту мосту в місті Ізюм через річку Сіверський Донець становить 22,8 млн. грн, з яких 13 млн грн. - кошти державного бюджету, 7 млн грн. – кошти отриманні за рахунок митного експерименту і трохи більше 2 млн грн. – кошти з місцевого бюджету.

Під час церемонії відкриття відремонтованого мосту через Сіверський Донець Глава держави підкреслив, що відновлення зазначених об'єктів стало можливе, зокрема завдяки успішній реалізації експерименту, коли кошти на будівництво спрямовувалися від перевиконання митних надходжень та завдяки програмі децентралізації.

Зазначалося, що цей експеримент вдало почав працювати у Львівській, Івано-Франківській, Одеській областях та інших областях України, що в свою чергу є гарним початком для відновлення усіх автомобільних шляхів в Україні.

У ході поїздки було проведено зустріч із головами Харківської обласної державної адміністрації Юлією Світличною, Донецької обласної державної адміністрації Павлом Жебрівським та Луганської обласної державної адміністрації Юрієм Гарбузом та обговорено питання завершення будівництва дороги до 20 жовтня 2017 року.

Під час перебування на Луганщині делегація взяла участь у запуску радіотелевізійної передавальної станції. Зазначена станція забезпечить мовлення українських телеканалів та радіо, у тому числі й на тимчасово окуповані території.

Як зауважила Ірина Геращенко, 134-метрова конструкція дасть змогу охопити сигналом міста і села в радіусі 60 км, що забезпечить трансляцію 12 українських телеканалів і 4 FM-станції у прифронтових селах та на тимчасово окупованих територіях. «А значить, окупантам буде важче брехати і задурювати людям голови», - зазначила вона і повідомила, що Президент під час відкриття пообіцяв продовжити відновлення ретрансляторів на Донбасі, аби «дійти з українським словом до кожної хати».

Також члени делегації взяли участь в урочистому відкритті Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру.

Під час церемонії відкриття зазначалося, що Луганський облтеатр, який був започаткований ще у 1941 році, і призначався саме для бійців, які боронили рідну землю від фашистів, і сьогодні має боронити Україну у гібридній війні проти Росії.

У цьому контексті І.Геращенко висловила вдячність керівнику Луганської обласної та військово-цивільної адміністрацій Юрію Гарбузу і його команді за колосальну роботу щодо відновлення Луганського обласного драматичного театру.

«Фінансування на цю реконструкцію було виділено Верховною Радою, яка направила на інфраструктурні об'єкти Луганщини додатковий мільярд», - нагадала Ірина Геращенко.

Вона зауважила, що Луганський облтеатр було створено у 1941 році і приміщення колективу залишилося в окупованому Луганську, але частина трупи у 2014 року була евакуйована і почала нове життя в Сєвєродонецьку.

«Відкриття Луганського обласного театру - це важлива культурна, мистецька подія року, не лише для Сєвєродонецька і Луганщини, а й для всієї України. Це найкраща символічна відповідь російським танкам і градам - російська зброя не знищить українське слово і Україну», - підкреслила Ірина Геращенко.

У приміщенні театру, за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм Президент України вручив нагороди найкращим працівникам Луганщини.

Перший заступник Голови Верховної Ради України також повідомила, що поза графіком відбулась поїздка Президента України до м. Щастя, де він зустрівся з представниками місії СММ ОБСЄ, які проводять моніторинг безпекової ситуації в Станиці Луганській.

За її словами,  три дні тому був створений перший цілодобовий спостережний пункт. «Саме на цілодобовій роботі місії наполягає Україна», - наголосила І.Геращенко.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51