Тристороння міжпарламентська співпраця України Литви і Польщі набиратиме обертів у сфері транзиту, економіки, соціально-культурній і гуманітарній сферах, і співпраця ставатиме ще більш тісною й інтенсивною.

На цьому наголосив Голова Верховної Ради України А.Парубій на підсумковому брифінгу після завершення засідання  тристоронньої Міжпарламентської асамблеї у Варшаві.

«Вважаю надзвичайно важливою нашу співпрацю у Балто-Чорноморському поясі і спільну координацію наших дій», - сказав він.

А.Парубій наголосив, що «для України є важливим те, що у кінцевому документі Асамблеї зазначено, що наші країни закликають до продовження санкцій проти Росії, допоки не відбудеться деокупація Криму, доки не будуть виконані позиції Мінських угод».

Голова Парламенту підкреслив, що «ми отримуємо важливу для України підтримку у боротьбі за незалежність».

Голова Верховної Ради назвав важливою ініціативу Литви щодо більшої інвестиційної допомоги Україні – «планової підтримки української економіки і  солідарної позиції усіх європейських країн». На думку А.Парубія, «це дуже важливо для України і може посприяти Україні в надзвичайно важкий час, коли доводиться одночасно  вести бойові дії і проводити реформи всередині країни».

А.Парубій акцентував увагу на важливій ініціативі щодо спільного Листа-звернення до Парламенту США і парламентів Європейського Союзу. «Більш того, ми запланували організовані спільні виїзди до Вашингтону, Брюсселю, Лондону, і це буде переходом нашої роботи на принципово новий рівень, коли Асамблея діятиме не лише в час проведення сесії, а й наперед передбачатиме ряд заходів у міжсесійний період, і ми як голови парламентів спільно будемо проводити і організовувати ці дії», - сказав він.

Голова Українського Парламенту повідомив, що учасники Асамблеї узгодили позиції щодо засідання з енергетичної безпеки, яке має також бути тристороннім, і відбутися у міжсесійний період».

Щодо інших питань, то А.Парубій нагадав, що учасники засідання Асамблеї дали спільну оцінку ситуації в Білорусії, «що демонструє спільність наших позицій щодо останніх подій в Білорусії і прав людини в цілому».

А.Парубій висловив упевненість, що співпраця України-Литви-Польщі і «в подальшому ставатиме тіснішою і інтенсивною».

Маршалек Сейму Республіки Польща заявив, що під час засідання Асамблеї відбувалося спілкування на різні теми, «але найважливіша тема – це безпека». Він наголосив, що Польща і Литва «висловлюють готовність допомагати Україні в захисті країни», і заявив про намір парламентських делегацій цих країн поїхати до США і Європейських парламентів, «аби донести, якою є важлива безпека України і мир на цій території».

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51