До Дня Гідності та Свободи

 

Шановні співвітчизники!

Вітаю вас з першою річницею Революції гідності, з Днем Гідності та Свободи.

Рік тому впевнена у своїй безкарності влада продала Кремлю за декілька мільярдів кредитних доларів та обіцянку військової підтримки омріяну мільйонами українців перспективу жити у спільному європейському домі.

Для Януковича і Ко, які активно розбудовували тоталітарну країну за зразком північного сусіда, бажання і надії українців виявились нічого не вартими.

Так розпочався Майдан. Протягом трьох місяців жорстокого протистояння і в дощ, і в мороз проти озброєних силовиків, проти влади, що повністю збожеволіла від своєї безкарності, Майдан вистояв та переміг! Українці обрали свободу, вони відстояли своє право жити в демократичній європейській країні. За цю свободу було заплачено кров’ю найкращих синів і дочок України. Пам’ять про Небесну сотню назавжди закарбована в героїчну історію нашої країни.

У якому б форматі не формувалась нова влада в Україні, уроки Майдану повинні бути головним тестом, що засвідчує її здатність керувати країною. Майдан повинен стати постійним безперервно діючим механізмом, який ніколи більше не дозволить будь-якому чиновнику, незалежно від посади, вважати, що саме він визначає долю країни, що він може нехтувати позицією та волею свого народу. Українська влада повинна завжди бути гідною тих, хто піднявся проти диктатури, проти корупції, проти тотального безправ’я та свавілля.

Майдан та Революція гідності не тільки очистили країну - зараз це реальна загроза для Путіна, як і для будь-якого іншого диктатора, який вважає, що прийшов назавжди і країна належить йому. Тому що Майдан показав, що люди, які встали з колін, готові боротись за свободу, готові скинути будь-якого диктатора, будь-яку негідну корумповану ненажерливу владу. Саме тому Путін вдається до істеричних спроб зупинити переможний поступ Революції гідності, знищити країну, народ якої захистив свою свободу та право гідно жити на своїй землі. Але цей поступ зупинити не можна, а у диктаторів і катів завжди один кінець - безславне небуття!

Тому наше сьогоднішнє свято - це свято перемоги над диктатурою, деспотизмом та тоталітаризмом. Це свято Гідності та Свободи.

Зі святом, дорогі друзі! Нехай Господь береже вас і Україну!

 

Олександр ТУРЧИНОВ

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51