Перший заступник Голови Верховної Ради України Андрій Парубій наголошує, що Україна шанує і високо оцінює ті зусилля, які Франція докладає до врегулювання конфлікту на Сході нашої держави. «Україні важливо знати, що Франція у ці важкі часи поруч з Україною», - підкреслив він.

Про це А.Парубій сказав у п’ятницю під час зустрічі з делегацією групи дружби «Франція-Україна» Сенату Французької Республіки на чолі з Головою групи Ерве Мореєм. «Для нас це дуже важливо, в такі непрості моменти життя виявляються справжні друзі», - зазначив він, нагадавши з вдячністю, що Сенат вже ратифікував Угоду про Асоціацію України і ЄС, а Національні збори Франції зроблять цей важливий крок у червні.

Своєю чергою, пан Е.Морей подякував за можливість такого візиту для групи дружби і повідомив, що головна їхня мета - розвивати обмін досвідом у питаннях децентралізації влади. «Ми вважаємо, що досвід Франції щодо функціонування органів місцевого самоврядування досить високий, і його елементи можуть бути запроваджені в Україні», - зазначив Е.Морей.

Заступник Голови групи дружби “Франція-Україна” Сенату Французької Республіки Жак Лежандр, який є головою Комітету з питань оборони, повідомив, що французька делегація побувала у Маріуполі,  сама побачила ситуацію, яка там склалася. «Ми поділимося враженнями з французькою пресою», - сказав він.

А.Парубій у цьому контексті наголосив, що нам важливо, аби у Європі знали і розуміли, що відбувається в Україні, «бо у війні, розв’язаній проти нашої країни, задіяні не лише потужні збройні сили, а й потужна інформаційна сила». Він зазначив, що «останні наступи на Мар’їнку продемонстрували агресивні плани Росії», «але те, що ми їх зупинили - це і заслуга Європи». Він висловився за продовження і збереження санкцій, «бо спільна позиція Європи - це один з важливих факторів подолання агресора».

Перший заступник Голови Верховної Ради України подякував за підтримку у підготовці і проведенні реформи з децентралізації, підкресливши, що «це велика, масивна реформа», яка потребує і нового виборчого законодавства.

Сторони обмінялися думками щодо підготовки конституційних змін у частині реформування місцевого самоврядування. Пан Ж.Лежандр побажав українському Парламенту успіхів, зазначивши: «Плани амбітні, а часу обмаль». 

***

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51