На Сході України відбувається битва за європейські цінності. Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час брифінгу для журналістів по завершенні зустрічі з Маршалком Сейму Республіки Польща Радославом Сікорським у середу у Варшаві.

«На Сході нашої країни відбувається битва за європейські цінності, за майбутнє Євросоюзу, і на передньому краї - українські герої», - сказав Голова Верховної Ради, підкресливши, що сьогодні питання військової агресії Росії щодо нашої держави «вийшло за межі України». «Це не питання Сходу України, це питання східного кордону ЄС», - зазначив В.Гройсман.

Голова Верховної Ради заявив, що Україна зробить все від неї залежне, «щоб вистояти і вибороти перемогу». «А перемога - це мир, це припинення розстрілів мирного населення і вбивств військових», - наголосив В.Гройсман.

Голова Верховної Ради висловив подяку Польщі за підтримку України. «Ми відчуваємо послідовну підтримку України з боку Польщі у цей надзвичайно складний час», - зазначив він. 

В.Гройсман заявив, що Україна докладає усіх зусиль до виконання Мінських угод: співпрацює з ОБСЄ, припинила вогонь, відвела озброєння, а Верховна Рада прийняла ряд рішень на виконання Мінських домовленостей. «Український Парламент все зробив щодо виконання своєї частини завдань. Натомість Російська Федерація тільки удає, що хоче виконувати Мінські угоди», - сказав він.

Своєю чергою, Маршалок Сейму Республіки Польща зазначив, що Україна сьогодні є «об’єктом агресії». «Ми вимагаємо, щоб Мінських угод дотримувалися, - сказав він. - Україна бореться за свої кордони, за можливість самостійного незалежного розвитку».

Пан Р.Сікорський також зазначив, що під час зустрічі з українським колегою було обговорено питання здійснення реформ в Україні, назвавши це головною темою переговорів.

За його словами, В.Гройсман повідомив про перебіг реформ, а також про результати саміту «Україна-ЄС», який відбувся 27 квітня.

«Польща підтримує реформаторські перетворення в Україні», - заявив пан Р.Сікорський, побажавши Україні успіхів на цьому шляху.

Голова Верховної Ради заявив, що для України «надзвичайно важлива підтримка Польщі», і наголосив на підтримці польських експертів у здійсненні реформ у нашій державі. Зокрема, сказав В.Гройсман, польські експерти беруть участь у розробці змін до Конституції України.

В.Гройсман також повідомив, що за підсумками зустрічі з паном Р.Сікорським ухвалено Спільну заяву, у якій Сторони «висловили консолідовану позицію по багатьох питаннях», і висловився за поглиблення міжпарламентського українсько-польського співробітництва.

Як повідомлялося раніше, Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман 29-30 квітня перебуває з офіційним візитом у Республіці Польща.

***

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51