Зокрема, Планом роботи Комітету передбачено проведення у квітні 2015 року комітетських слухань на тему: "Питання тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим" та слухань щодо практики застосування Закону "Про співробітництво територіальних громад" (протягом першого року від набрання ним чинності), які планується провести у червні - липні в одному із регіонів України, де укладено найбільше угод про співробітництво.

"Круглий стіл" "Шляхи вдосконалення законодавства про місцеві вибори" планується провести у лютому-березні спільно з Комітетом з питань правової політики та правосуддя, Центральною виборчою комісією, Лабораторією законодавчих ініціатив та іншими партнерськими організаціями.

Спільно з Національним агентством України з питань державної служби у березні буде проведено "круглий стіл", на якому буде обговорено правовий і соціальний захист державного службовця в Україні та презентовано нову редакцію Закону "Про державну службу".

Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування "Асоціація міст Украіни" виступила ініціатором проведення у квітні "круглого столу" "Законодавчі передумови створення поліції місцевого самоврядування". Під час заходу передбачається обговорити створення законодавчих передумов для удосконалення державного управління у сфері охорони правопорядку на основі його децентралізації - передачі окремих повноважень з охорони громадського порядку, тощо, до відання місцевого самоврядування. Даний захід планується провести спільно з Комітетом з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та Міністерством внутрішніх справ України.

"Круглий стіл до Дня Європи в Україні на тему: "Державна (публічна) служба у країнах Європейського Союзу і в Україні: основні тенденції розвитку" у травні 2015 року буде проведено спільно з Національним агентством України з питань державної служби та Національною академією державного управління при Президентові України.

У співпраці з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та за участю представників ВГО "Асоціація сприяння самоорганізації населення", асоціацій органів місцевого самоврядування буде проведено "круглий стіл" "Шляхи вдосконалення законодавства про органи самоорганізації населення" (травень 2015 р.).

За підтримки партнерів Комітету - Програми Ради Європи "Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні", Швейцарсько-українського проекту "Підтримка децентралізації в Україні" (DESPRO), Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) "RADA: підзвітність, відповідальність, демократичність" передбачено проведення у червні "круглого столу" "Проблеми і перспективи законодавчого регулювання служби в органах місцевого самоврядування".

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00