Сторони обговорили шлях України до повноправного членства в Європейському Союзі, важливість швидкого ухвалення переговорної рамки, а також подальшу співпрацю Верховної Ради України та Європарламенту.  

Насамперед Голова Верховної Ради України висловив вдячність Європейському Парламенту та особисто Президентці інституції Роберті Мецолі за підтримку, надану Україні. Зокрема, за всі ухвалені політичні рішення, орієнтовані на допомогу Україні, й за створення міжнародної коаліції на підтримку нашої країни.

«Український Парламент працює, попри постійні обстріли України. Ми працюємо весь час на цьому самому місці, ухвалюємо необхідні рішення та проводимо реформи в Україні», — зауважив Руслан Стефанчук, водночас повідомивши, що з нагоди Дня Європи було ухвалено важливе рішення: «Ми відкрили Парламент для журналістів. Верховна Рада України завжди була відкрита до суспільства — ми знайшли той баланс, із яким погодилися журналісти — і вони сьогодні тут висвітлюють роботу Парламенту». 

«Верховна Рада України прийняла всі необхідні законодавчі акти після надання статусу кандидата у члени ЄС. Ми рухаємося шляхом реформ — і робимо це дуже швидко», — зазначив Голова Парламенту України.

Водночас під час двосторонньої зустрічі, яку довелося провести в укритті через повітряну тривогу, Руслан Стефанчук акцентував на важливості посилення військової підтримки з боку країн Європейського Союзу: «Для нас дуже важливим залишається питання ППО для України, питання, які стосуються продовження надання зброї, боєприпасів для наших воїнів». 

Насамкінець Спікер Парламенту України акцентував на важливості співпраці з Європейським Парламентом. 

Зі свого боку, за результатами зустрічі, Президентка Європарламенту зауважила, що її виступ ще 1 квітня 2022 року з трибуни Верховної Ради України, коли було тільки-но звільнено Бучу та викрито всі скоєні росією жахіття, «налаштував тон підтримки України на майбутнє»: «Уже тоді ми говорили, що будемо підтримувати Україну та сприяти наближенню українського законодавства до європейського». 

Також Роберта Мецола наголосила, що їй надзвичайно приємно звертатися до Українського Парламенту того дня, коли він знову став відкритим для журналістів, адже «парламент — це та інституція, яка має працювати у відкритий спосіб»: «Надзвичайно важливо, аби парламенти залишалися підзвітними й відповідальними». 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

17 травня 2024 18:21
17 травня 2024 16:52
15 травня 2024 20:57
15 травня 2024 17:41
15 травня 2024 17:35
15 травня 2024 14:46
15 травня 2024 12:27
14 травня 2024 20:02
14 травня 2024 18:50
14 травня 2024 17:43