Захід відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського, за участі Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, членів Уряду та голів обласних та військових адміністрацій, очільників різних відомств, представників органів місцевого самоврядування та громад.

На порядку денному засідання, зокрема, були питання безпекової ситуації та безпекових загроз, організації подолання наслідків руйнування цивільної інфраструктури.

Володимир Зеленський акцентував, що зараз найбільше уваги має бути до енергетики. Держава працює над тим, щоб посилити протиповітряну оборону й отримати необхідне енергообладнання, але чітке розуміння потреб має бути в кожній громаді.

«Уже зараз на всіх рівнях маємо готуватися до наступного опалювального сезону: і громади, і урядовці, і відповідні наші енергетичні компанії», – наголосив Президент.

Глава держави закликав проявляти максимальну увагу в кожній громаді до воїнів, які проходять лікування та реабілітацію, підтримувати їхні сім’ї, а також сприяти розвитку всіх оборонних виробництв і забезпечувати людей роботою.


Голова Верховної Ради України у своєму зверненні до учасників Конгресу  насамперед подякував усім, хто сьогодні протистоїть російській навалі, щодня захищає суверенітет, незалежність і безпеку України.

Зокрема, він повідомив присутнім, що вчора Парламент завершив розгляд та прийняття вкрай важливого для держави і суспільства Закону щодо удосконалення порядку проходження військової служби та мобілізації, який готувався Урядом разом із військовими і понад два місяці опрацьовувався у профільному Комітеті. Руслан Стефанчук висловив глибоке сподівання на те, що Парламенту «вдалося знайти рішення найболючіших проблем».

Окрім того, він зазначив, що на вчорашньому засіданні за основу було прийнято урядовий законопроект про перезавантаження роботи Бюро економічної безпеки України. Тож Руслан Стефанчук закликав усіх зацікавлених осіб долучатися до його доопрацювання до другого читання, зокрема, й під час роботи Конгресу. 

Одним із ключових питань засідання було питання підтримки вітчизняного товаровиробника. З огляду на це, Голова Парламенту України у своїй промові закцентував та подякував Президентові України за його ініціативу започаткування нової економічної стратегії «Зроблено в Україні», яка вже має перші урядові напрацювання з її виконання.

Не оминув Руслан Стефанчук і теми медичної реабілітації військовослужбовців. Він нагадав, що на початку травня набирає чинності нещодавно прийнятий Закон щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист. Документ, зокрема, передбачає удосконалення механізму надання відпустки для лікування у зв’язку з хворобою, відпустки для лікування після поранення зі збереженням грошового та матеріального забезпечення, направлення військовослужбовців на лікування за кордон.

Підсумовуючи, Голова Верховної Ради України зазначив, що Парламент постійно приділяє увагу нагальним потребам Сил безпеки і оборони України.

«Дуже хотілося би, щоб представники місцевих та регіональних влад і надалі робили все від них залежне задля якнайшвидшої перемоги у боротьбі з російським агресором. Адже перемогти ми можемо лише спільно. І Перемога наша буде лише спільна», — наголосив на завершення виступу Руслан Стефанчук.

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

29 квітня 2024 19:58
29 квітня 2024 17:20
29 квітня 2024 16:53
29 квітня 2024 14:06
29 квітня 2024 13:29
26 квітня 2024 16:20
26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12