Сьогодні у «Голосі України»:

На першій Архієрейській Літургії в ставропігії Вселенського Патріарха молилися за Україну

Ключові напрями співпраці з Кореєю - ІТ-сфера і розвиток аграрного сектору

Альянс продовжить допомагати і політично, і практично

Треба навчитися приймати виклики як подразники для вдосконалення

Задіяти всі інструменти для збереження людського потенціалу

 

На першій Архієрейській Літургії в ставропігії Вселенського Патріарха молилися за Україну

13 грудня у Києві, в Андріївській церкві, ставропігії Апостольського престолу, відбулася перша Архієрейська Літургія, яку очолили екзархи Вселенського Патріарха - єпископ Едмонтонський і Західної єпархії Української православної церкви в Канаді Іларіон, архієпископ Даниїл Памфілійський зі США та митрополит Галльський Еммануїл (на знімку). У жовтні Верховна Рада ухвалила закон, згідно з яким Андріївська церква передається у безоплатне постійне користування Вселенському Патріархату, що засвідчило виняткову повагу до авторитету Церкви-Матері та її ролі в розвитку української духовної традиції. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/311355)

Ключові напрями співпраці з Кореєю - ІТ-сфера і розвиток аграрного сектору

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час офіційного візиту до Південної Кореї закликав Прем'єр-міністра Південної Кореї Лі Нак-Йона, щоб Південна Корея підтримала на Генеральній асамблеї ООН резолюцію ООН щодо мілітаризації Криму, Севастополя і Азовського моря.

У коментарі журналістам глава українського парламенту зазначив, що почав розмову з Прем'єр-міністром Південної Кореї Лі Нак-Йоном не з питань економіки, а з питань безпеки. За словами А. Парубія, резолюцію ООН щодо мілітаризації Криму, Севастополя і Азовського моря підготували майже сорок країн, серед яких США і Австралія, її розглядатимуть 17 грудня 2018 року. "А, власне, після подій російської агресії в Азовському морі це особливо для нас актуально. І тому ми почали розмову з питання безпеки, а потім вже перейшли на економіку", - уточнив він. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/311357)

Альянс продовжить допомагати і політично, і практично

НАТО в найближчі тижні має намір передати українським військовим обладнання для захищеного зв'язку. Про це вчора заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг на спільній прес-конференції з Президентом України Петром Порошенком у Брюсселі, який перебував там з дводенним візитом. Столтенберг наголосив, що цей крок стане одним із проявів реакції на російську агресію у Керченській протоці. Він також зауважив, що НАТО надає та надаватиме Україні політичну та практичну допомогу у протистоянні агресії РФ. "Не може бути виправдання використанню сили проти українських моряків та кораблів. Росія має невідкладно звільнити моряків та повернути захоплені кораблі", - наголосив генсек.

У свою чергу Президент України подякував НАТО за всебічну підтримку, особливо в рамках дискусії щодо військової агресії РФ в Керченській протоці. Він закликав Альянс посилити постійну присутність у Чорному морі, аби запобігти подальшим агресивним діям Росії. П. Порошенко привітав рішення НАТО відкрити місію в Азовському морі. Також Президент, перебуваючи у Брюсселі, передав ЄС та НАТО прізвища російських військових, представників ФСБ, причетних до захоплення українських суден та екіпажів 25 листопада у Чорному морі. (читайте у «Голосі України» на 1, 7 стор. >>> article/311358)

Треба навчитися приймати виклики як подразники для вдосконалення

Що необхідно зробити для розвитку представницької влади в нашій країні? Як запобігти політичній корупції в представницькій владі та забезпечити її ціннісно-орієнтовану парламентську діяльність? У який спосіб підвищити якість підготовки керівних кадрів для виконання нових завдань і подолання викликів суспільства та держави? Відповіді на ці та низку інших питань шукали учасники науково-практичної дискусії «Трансфер інновацій наукової школи вітчизняного парламентаризму: відкритий форум». У заході, який відбувся в стінах парламенту, взяли участь народні депутати та науковці. Організовано його спільними зусиллями представників громадської організації «Академія парламентаризму» і кафедри парламентаризму та політичного менеджменту НАДУ при Президентові України.

Як зауважив, відкриваючи дискусію, перший заступник керівника апарату Верховної Ради — керуючий справами Петро Боднар, пошук шляхів виходу з нинішніх викликів у форматі, коли з одного боку науковці й дослідники, а з іншого — практики (депутати та апарат Верховної Ради), дає можливість вийти на якісно новий рівень і здобути максимально хороші результати для країни та всіх інституцій державної влади. Він висловив вдячність організаторам заходу і побажав його учасникам плідної максимально якісної та ефективної роботи в гарному настрої та гуморі. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>>  article/311393)

Задіяти всі інструменти для збереження людського потенціалу

У Верховній Раді відбувся круглий стіл «Партнерство в публічному управлінні охороною здоров’я для підвищення людського потенціалу нації». Захід організовано Комітетом Верховної Ради з питань охорони здоров’я до міжнародного Дня загальної доступності медичної допомоги. До участі у ньому було запрошено народних депутатів, представників адміністрації Президента, Кабінету Міністрів, Національної академії медичних наук, місцевих органів виконавчої влади тощо.

Відкриваючи зібрання, голова Комітету з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець висловила сподівання, що зібрання буде результативним і дасть змогу наблизитись до побудови гідної держави. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/311354)

 

Повний випуск «Голосу України» від 14.12.2018 на сайті: http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

08 травня 2024 17:52
08 травня 2024 16:34
08 травня 2024 11:07
06 травня 2024 19:33
06 травня 2024 09:58
05 травня 2024 09:34
04 травня 2024 11:00
03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37