Відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Апаратом Верховної Ради України, Німецьким товариством міжнародного співробітництва Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Вестмінстерською фундацією за демократію щодо продовження співробітництва над втіленням Програми «Офіс з фінансового та економічного аналізу у Верховній Раді України».

Відкриваючи захід, Перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради Петро Боднар наголосив, що дуже радий можливості перепідписати Меморандум та подовжити співробітництво з «Офісом з фінансового та економічного аналізу у Верховній Раді України».

П. Боднар зазначив, що у 2016 році у Парламенті працювала Місія Пета Кокса, результатом роботи якої стала Дорожня карта із запровадження реформ у Парламенті: «І ми вітаємо інтеграцію діяльності Офісу у стінах Парламенту. Ми дуже цінуємо підтримку зовні, раді можливості переймати найкращий досвід розвинутих країн».

За словами Першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради, на сьогоднішній день велика увага приділяється створенню в Апараті Дослідницької служби. «І ми налаштовані на спільну роботу в цьому напрямку разом з Офісом та сподіваємося , що у майбутньою Офіс зможе бути частиною цієї служби», - сказав він і додав: «За два роки ми маємо багато позитивних відгуків щодо діяльності Офісу». П.Боднар висловив сподівання, що в подальшому співпраця лише посилюватиметься і зростатиме.




На думку Ентоні Сміта, Виконавчого директора Вестмінстерської фундації за демократію, цей Меморандум, є чудовим прикладом плідного співробітництва між різними організаціями та парламентами. Ми бачимо дуже органічне поєднання зусиль – Верховна Рада надає приміщення та інституційну підтримку діяльності Офісу, Вестмінстерська фундація – забезпечує змістовну складову діяльності офісу і співробітництва Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) – фінансову підтримку, без якої не могла б бути реалізована ця програма. «Ми очікуємо, що Офіс стане важливим елементом Апарату Верховної Ради, або Дослідницької служби, яку ви створюєте. Ми сподіваємося на його становлення у фінансовому, правовому та інституційному аспектах», - зазначив він.

Волкер Боде, заступник директора місії GIZ, у свою чергу зауважив, що в роботі Вестмінстерської фундації за демократію Україна посідає почесне місце. «Будучи заснованими у 1992 році фактично від самого початку ми працюємо з Україною. Я знаю, що сьогодні Верховна Рада – це центр прийняття найважливіших рішень загальнодержавного рівня. Саме тому я вітаю підтримку, яку надають міжнародні організації Україні», - зазначив В. Боде і наголосив, що вітає прогрес, якого вдалося досягти Верховній Раді за рекомендаціями Європейської комісії.

Він висловив переконання, що функція фінансового нагляду з боку Парламенту є важливою для Уряду: «Ми вважаємо, що створення було дуже важливим кроком з боку Верховної Ради. Ми бачимо значні результати роботи Офісу протягом останніх років». В. Боде зауважив, що повністю підтримує слова П. Боднара щодо того, що Верховна Рада відкрита до змін та залученню досвіду інших країн. І саме діяльність Офісу може слугувати тим механізмом для реалізації співробітництва.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18