Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкривши вечірнє засідання, надав слово для виступу Першому заступнику Голови Верховної Ради України Ірині Геращенко, яка поінформувала про результати зустрічей з протестувальниками, які зібралися на площі перед Верховною Радою, та з представниками ініціативної групи.

І.Геращенко зазначила, що до Верховної Ради сьогодні вийшли з своїми вимогами шахтарі, афганці, чорнобильці, військові пенсіонери і ветерани АТО.

 

Народні депутати розглядають питання безпеки і оборони.

Парламентарії розглянули проект Закону про внесення змін до деяких законів України у зв'язку із прийняттям Закону України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях" №8293.


Прийнято Закон "Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку із прийняттям Закону України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях".

Законом внесено зміни до низки законів України («Про гуманітарну допомогу», «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», «Про лікарські засоби», «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист» тощо), реалізація яких забезпечить комплексне врегулювання питань соціального захисту громадян, які братимуть участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, та інших питань, пов’язаних із здійсненням зазначених заходів.

Внесеними змінами, зокрема, поширено дію відповідних положень вказаних законів, які стосуються проведення антитерористичної операції, «на період здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях».

Закон прийнято з техніко-юридичними правками.

Проект Закону зареєстровано за №8293.

 

Прийнято Закон "Про внесення змін до розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України (щодо відносин, пов’язаних із здійсненням заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях)".

Законом внесено доповнення до пункту 32 підрозділу 2 та підпункту 1.7 пункту 161 підрозділу 10 розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України, спрямовані на збереження існуючих пільг зі сплати військового збору з доходів у вигляді грошового забезпечення працівників правоохоронних органів, військовослужбовців та інших осіб, які братимуть участь уже не в антитерористичній операції, а в здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях та пільг з оподаткування податком на додану вартість операцій з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України ряду спеціальних засобів індивідуального захисту військових (бронежилети, шоломи), лікарських засобів та медичних виробів, продукції оборонного призначення на період здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, що здійснюється шляхом проведення операції Об’єднаних сил (ООС).

Положення розділу І цього Закону щодо внесення змін до розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України застосовується до податкових періодів починаючи з 1 травня 2018 року.

Проект Закону зареєстровано за №8349.

 

Прийнято Закон "Про внесення зміни до пункту 41 розділу ХХІ "Прикінцеві та перехідні положення" Митного кодексу України (щодо забезпечення належного здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях)".

Законом внести зміни до пункту 41 розділу XXI «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України, відповідно до яких пільги зі сплати ввізного мита, які застосовувались на період проведення антитерористичної операції поширюються і на період «здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, що здійснюються шляхом проведення операції Об’єднаних сил (ООС)».

Положення пункту 1 цього Закону щодо внесення змін до пункту 41 Розділу XXI «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу застосовуються з 1 травня 2018 року.

Закон прийнято з техніко-юридичними правками.

Проект Закону зареєстровано за №8350.

 

Прийнято Постанову "Про відзначення 200-річчя з дня народження Пантелеймона Куліша".

Постановою передбачено забезпечення належних організаційно-правових умов для відзначення 200-річчя від дня народження Пантелеймона Олександровича Куліша на державному рівні та створення умов для популяризації творчої спадщини видатної письменника та громадського діяча.

Проект Постанови зареєстровано за №8303.

 


Прийнято Постанову "Про увічнення пам’яті першого космонавта України, Героя України Леоніда Каденюка".

Постановою визначено низку заходів щодо увічнення пам’яті першого космонавта України Леоніда Каденюка, зміцнення національно-патріотичного виховання молоді та популяризації досягнень в розвитку авіації та освоєнні космосу.

Проект Постанови зареєстровано за №8310.

 

 

А.Парубій повідомив, що сьогодні Комітет з питань національної безпеки і оборони на засіданні розглянув проект Закону про національну безпеку, що дає змогу розпочати його розгляд у сесійній залі вже завтра, у середу.

Головуючий закрив вечірнє засідання.


 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

26 квітня 2024 16:20
26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23