Голова Верховної Ради України А.Парубій відкрив пленарне засідання.

Народні депутати продовжили розгляд проект Закону про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції №5448-д.

В обговоренні взяли участь представники депутатських фракцій і груп.

 215 голосом законопроект прийнято за основу.


Прийнято за основу проект Закону "Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції".

Законопроектом передбачається удосконалення засад правового регулювання органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, а також гармонізація законодавства України до законодавства Європейського Союзу у зазначеній сфері.

Проектом пропонується визначити систему прав та обов’язків суб’єктів ринку органічної продукції, зокрема, операторів ринку, органів сертифікації.

Положеннями проекту Закону регламентовано вимоги до виробництва, маркування та обігу органічної продукції, чітко встановлено основні засади здійснення процедури сертифікації органічного виробництва з деталізацією за галузями.

Проектом передбачається запровадити чіткий та прозорий механізм реєстрації органів сертифікації, операторів ринку та органічного насіння, визначити механізм державного контролю (нагляду) за діяльністю суб’єктів ринку органічної продукції та встановити відповідальність за порушення законодавства у цій сфері.

Документом також передбачено встановити вимоги до переліку речовин (інгредієнтів, компонентів), які дозволяється використовувати у процесі органічного виробництва та які дозволені до використання в гранично допустимих кількостях, визначити процедуру, за якою вони можуть бути дозволені до використання.

Проект Закону містить положення щодо процедури сертифікації органічного виробництва та обігу органічної продукції, встановлює вимоги до органів сертифікації, їх функції та відповідальність.

Окремо пропонується визначити вимоги до зберігання, перевезення, реалізації, декларування та маркування органічної продукції.

Законопроект зареєстровано за №5448-д.

Народні депутати розглянули два проекти Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо пенсійного забезпечення за №№4442 і 4442-1.

За результатами голосування обидва законопроекти 230 голосами направлено на доопрацювання.

Народні депутати розпочали розгляд у другому читанні проекту Закону про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав №7466.

Розгляд законопроекту буде продовжено на наступних засіданнях.

Голова Верховної Ради А.Парубій повідомив, що він підписав Постанову "Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні".

Головуючий закрив вечірнє засідання.

 



 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18