Пленарне засідання відкрила Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко. Вона повідомила, що Голова Верховної Ради України А.Парубій на чолі делегації Верховної Ради перебуває у відрядженні у Молдові.

Головуюча повідомила, що у засіданні беруть участь члени Кабінету Міністрів на чолі з 1-м віце-прем'єр-міністром України - Міністром економічного розвитку і торгівлі С.Кубівим.

Вона також повідомила, що Прем’єр-міністр В.Гройсман перебуває у відрядженні.

Із заявою від фракцій «Блок Петра Порошенка» і Народний фронт виступив керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак.

Розпочалася «година запитань до Уряду».

Головуюча надала слово для виступу Віце-прем'єр-міністру - Міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадію Зубку, який доповів про заходи, які вживаються щодо зменшення енергоспоживання та енергозалежності від імпортних поставок, про законодавче забезпечення реформи енергоефективності.

Міністр юстиції Павло Петренко доповів про виконання законодавчих ініціатив, прийнятих наприкінці минулого року щодо захисту прав українців.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик доповів про стан газотранспортної системи України, зокрема про введення в дію національного плану дій.

І.Насалик повідомив, що за інформацією правління голови правління «НАК «Нафтогаз», яку було учора озвучено, у зв’язку з невиконанням «Газпромом» своїх контрактних зобов’язань, визначених Стокгольмським судом, і поверненням передоплати, яка була проплачена «НАК «Нафтогаз України», «НАК «Нафтогаз України» зіткнувся з дисбалансом в загальному балансі нашої держави порядка 15020 млн. куб м газу. Учора це питання було піднято Президентом України на засіданні Ради національної безпеки і оборони, терміново відбулося спільно з Урядом засідання кризового штабу, яку очолював

Перший віце-прем'єр-міністр С.Кубів. За результатами цього засідання було введено Національний план дій.

Міністр повідомив, що сьогодні зранку він провів селекторну нараду з усіма обласними держадміністраціями. Всі працюють в штатному режимі. План дій, який передбачений, починаючи з сьогоднішнього дня передбачає перевід генеруючих компаній з газу на мазут ( це дасть можливість економити 15-20 млн. куб. м газу на добу. Національний план дій введено на найближчі п’ять днів, в цей час буде використовуватися мазут. Також Планом дій зупинено роботу дошкільних закладів, шкіл і вузів до 6 березня включно. При цьому переглянути, щоб температурний режим був в мінімально допустимих нормах.

Уряд також звернувся до виробничих об’єктів з проханням переглянути план дій виробництва з умовою економії газових ресурсів.

І.Насалик повідомив, що згідно балансу, проблематика є до 5-6 березня, далі система буде працювати в стандартному штатному режимі.

Члени Кабінету Міністрів відповіли на запитання депутатських фракцій і народних депутатів.

На цьому «година запитань до Уряду» завершилася.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко оголосила депутатські запити.

Народні депутати виступили із заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Заступник Голови Верховної Ради України О.Сироїд, яка вела далі засідання, оголосила про створення у Верховній Раді кількох міжфракційних депутатських об’єднань: «Аграрна рада», «Безпека і розвиток», «Захист дітей війни», «За Херсонщину».

Оксана Сироїд закрила засідання.

5-9 березня народні депутати працюватимуть в комітетах, комісіях і фракціях.

Наступне пленарне засідання восьмої сесії відбудеться у вівторок, 13 березня.

 


 


 

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 16:26
26 березня 2024 13:30
26 березня 2024 11:24
26 березня 2024 09:30
25 березня 2024 17:47