Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко під час конференції в Естонії передала Комісару Європейського Союзу з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнесу Гану концепцію Нового плану інвестицій для України («План Маршалла»).

«Я була з візитами в Брюсселі та Парижі, і я хотіла би дати вам для ознайомлення «План Маршалла» для України, та хочу вас запевнити, що ті, хто підтримує реформи в Україні, докладатимуть всі свої зусилля для продовження реформ в Україні, боротимуться з корупцією, щоб створити сприятливі для інвестицій умови. Тут йдеться не лише про макроекономічну стабільність, але й про підтримку малого та середнього бізнесу, про нівелювання інфраструктурного розриву між країнами ЄС та Україною», - зазначила Ганна Гопко.

У ході конференції голова Комітету у закордонних справах запитала у Йоганнеса Гана, чи підтримує він інвестиційний план для України, який дозволить українській економіці зрости більш як на 4%, адже, як зазначила Ганна Гопко, підтримка паном Ганом «Плану Маршалла» для Західних Балкан має бути сильним свідченням підтримки й України. Також голова Комітету чітко вказала, що план Йоганнеса Гана ’20 Deliverables for 2020 for the Eastern Partnership’ –  грунтовна основа для секторальної співпраці, але вона не повинна замінити  європейську перспективу для України, Грузії та Молдови, яка має бути відображена у всіх цих документах.

Йоганнес Ган відзначив, що Європа зацікавлена у тому, щоб мати сусідів, чия соціальна, регуляторна та економічна структури є аналогічними чи рівними європейським. «Нам не вигідно, щоб наші сусіди були біднішими за європейських громадян – ми хочемо, щоб українці мали такий же рівень добробуту та процвітання. Це сприяє демократичному розвитку і робить ринок країни привабливим для компаній. Коли я висловлювався у контексті «Плану Маршалла» для Балкан, що краще експортувати фінанси, ніж імпортувати нестабільність, це стосувалось і України», – відповів Єврокомісар.

На його думку, багато чого можна і потрібно зробити для поліпшення ділового та інвестиційного клімату в Україні, як це зробили багато країн для залучення іноземних інвесторів.

«Ми готові дати кошти, але не без умов. Щоб подбати про гроші платників податків, ми вимагатимемо виконання домовленостей. Тому я прошу вас лобіювати це та підтримати мене для того, щоб гарантувати, що те, що ми маємо зараз, також існуватиме у майбутньому», – підсумував Єврокомісар.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18