5 вересня відкрилася сьома сесія Верховної Ради України восьмого скликання.

Верховна Рада України на пленарному засіданні у вівторок, 5 вересня, прийняла в цілому Закон «Про освіту».

Президент України Петро Порошенко виступив перед народними депутатами з щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України.

Під час «години запитань до Уряду» у п’ятницю народні депутати заслухали Міністра соціальної політики Андрія Реву, який поінформував про законодавче забезпечення пенсійної реформи, заходи Уряду щодо підвищення пенсій українським громадянам.

Відбулися заходи за участю керівництва Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій у рамках робочого візиту до Республіки Польща провів зустріч з Маршалком Сейму Польщі Мареком Кухцінським.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій у ході робочого візиту до Польщі взяв участь у Конференції «Європа Карпат» у м. Криниця Здруй.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій провів зустріч з Маршалком Сенату Польщі Станіславом Карчевським.

У парламентських комітетах триває законодавча робота, відбулося ряд заходів.

Комітет з питань бюджету розглянув низку законопроектів щодо їх впливу на показники бюджету та відповідності законам, що регулюють бюджетні відносини.

Комітет з питань бюджету рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону щодо забезпечення державних фінансових гарантій надання медичних послуг.

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи підтримує законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок деяких податків.

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи розглянув інформацію Рахункової палати України щодо результатів аудиту ефективності використання коштів державного бюджету на безоплатне харчування дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи.

Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко провела зустріч з депутатами Парламенту Швеції, членами делегації у Парламентській Асамблеї ОБСЄ.

Комітет з питань національної безпеки і оборони затвердив План роботи на період сьомої сесії та розглянув ряд законопроектів.

Голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин взяв участь у конференції «Право на пенсію в умовах збройного конфлікту: міжнародний досвід та шлях України».

Голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря провів зустріч з Головою Офісу Ради Європи в Україні Мортеном Енбергом.

Комітет з питань промислової політики та підприємництва рекомендує спростити порядок державної реєстрації громадських об’єднань.

Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради розглянув 9 проектів постанов та ухвалив відповідні експертні висновки.

У Комітеті з питань свободи слова та інформаційної політики обговорено перспективи роботи під час сьомої сесії.

Комітет з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму рекомендує парламенту прийняти у другому читанні та в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо посилення гарантій безпеки дітей.

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує Верховній Раді прийняти у другому читанні та в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій.

Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект про регулювання діяльності з надання небанківських кредитів під заставу рухомого майна.

У Верховній Раді протягом тижня відбувалися інші заходи.

Експозиція «Колесо історії Тараса Франка» представляє понад сто невідомих художніх робіт сина українського класика.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

26 квітня 2024 16:20
26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23