Під  час проведення дебатів за терміновою процедурою на  тему:  "Тривожні події в Угорщині: проект закону про неурядові організації,  який обмежує громадянське суспільство і можливе закриття Європейського центрального університету". Асамблея закликала  Угорщину призупинити обговорення проекту  Закону "Про прозорість організацій, які отримують закордонне фінансування» і імплементацію  Закону "Про внесення з мін до  Закону "Про національну систему вищої освіти" до винесення висновку Венеціанською комісією. Член української делегації С.Кіраль відзначив , що беручи до уваги зобов'язання країни в якості члена Європейського Союзу і Ради Європи у створенні суспільства, заснованого на верховенстві права і демократії, угорські законопроекти є несвоєчасними та неадекватними. Він наголосив на необхідності надати більше часу для розгляду цих законопроектів,залучивши Венеціанську комісію та громадянське суспільство. Парламентарій закликав владу Угорщини слідувати пропозиціям, що містяться в доповіді на цю тему, а також призупинити закони, один з яких уже був прийнятий, доти, поки не буде знайдено консенсус щодо цих питань. С.Кіраль акцентував  увагу на необхідності розбудови сучасної системи освіти, грунтуючись на культурному різноманітті, оскільки в іншому разі ми не зможемо відповідати сучасним викликам глобалізації та технологічним інноваціям.

Український політик навів приклад України, де представники неурядових організацій, які займаються питаннями боротьби з корупцією, відповідно до нещодавніх змін до законодавства, мають подавати декларації про свої статки. За його словами, зважаючи на незадоволення громадянського суспільства з цього приводу, Президент України ініціював створення робочої групи, яка буде напрацьовувати необхідні пропозиції.

Його Величність Король Іспанії Філіп VI виступив із зверненням перед асамблеєю. Він наголосив, що у глобалізованому світі 21-го століття, Європа повинна залишатися взірцем свободи, прикладом інтеграції.

За умови, якщо ми залишимося вірними своїм цінностям, Європа  продовжить  бути джерелом натхнення для інших регіонів по всій планеті.

Король Іспанії підтвердив вірність та впевненість його держави в Європі, та відзначив, що в листопаді буде 40 років, як Іспанія є членом Ради Європи Ця  організація – спільний дім всіх європейців, основою якого є  – демократія, права людини і  верховенство права.  На його думку, через наступних 40 років найкращим досягненням буде те, що незважаючи на всі проблеми, з якими ми зіштовхувалися, ми рухалися вперед та змогли побудувати простір і час, в якому варто жити. "Ми маємо продовжувати втілення в життя засновників об’єднаної Європи. У цьому ми покладаємося на Раду  Європи та її Парламентську Асамблею, які були і залишаються важливими дороговказами на цьому шляху" - сказав Філіп VI.

Цього дня також відбулися дебати на наступні теми: "Захист прав  батьків та дітей, що належать до релігійних меншин" та  "Можливі шляхи вдосконалення фінансування у зв’язку з надзвичайними  ситуаціями,  пов’язаними із біженцями".



Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 березня 2024 20:25
18 березня 2024 18:26
18 березня 2024 16:48
18 березня 2024 14:46
17 березня 2024 17:51
14 березня 2024 19:21
13 березня 2024 18:06
13 березня 2024 17:56
13 березня 2024 14:20
12 березня 2024 09:00