22-23 квітня 2017 року у м.Копенгаген (Королівство Данія) відбулось засідання Бюро Парламентської Асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Програмою роботи Бюро було передбачено, зокрема, розгляд питань, пов’язаних із підготовкою до проведення ХХVІ щорічної літньої сесії ПА ОБСЄ у м. Мінськ (Республіка Білорусь) і заслуховування звітів спеціальних представників та інформації про діяльність ПА ОБСЄ у місіях спостереження за виборами.

У рамках роботи Бюро з проектами доповідей і резолюцій до ХХVІ щорічної сесії ПА ОБСЄ виступили доповідачі трьох загальних комітетів: з політичних питань і безпеки, з економічних питань, науки, технологій і навколишнього середовища та з питань демократії і прав людини.

Голова української парламентської делегації Артур Герасимов взяв участь у загальних дебатах з обговорення доповіді Маріетти Тідей (Італійська Республіка) - представниці Комітету з економічних питань, науки, технологій і навколишнього середовища. А.Герасимов акцентував увагу членів Бюро ПА ОБСЄ на необхідності внесення поправки до основного проекту резолюції згаданого Комітету щодо погіршення екологічної ситуації на тимчасово окупованій території України, в тому числі у місцях розміщення підприємств хімічної промисловості.

Також голова української делегації взяв участь у обговоренні проекту резолюції третього комітету - Комітету з питань демократії, прав людини і гуманітарних питань. Доповідач комітету Кіріякос Хаджіїанні (Республіка Кіпр) представив свої ідеї, які відображені у проекті резолюції, який він підготував до ХХVІ щорічної сесії ПА ОБСЄ.

Під час дискусії Артур Герасимов наголосив на необхідності доповнення запропонованого доповідачем проекту резолюції поправкою стосовно системних утисків та порушення окупаційною владою прав людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, зокрема, щодо утисків кримських татар та відзначив необхідність забезпечення безперешкодного доступу до Автономної Республіки Крим та м. Севастополь представників моніторингової місії ОБСЄ і правозахисних міжнародних організацій.

Під час обговорення трагічних подій із представниками СММ ОБСЄ 23 квітня ц.р. А.Герасимов від імені України висловив глибокі співчуття родині загиблого члена місії ОБСЄ від США і побажав скорішого одужання двом пораненим представникам місії з Німеччини та Чехії. Він зазначив, що українська сторона закликає Росію виконувати свої зобов’язання в рамках Мінських домовленостей та вжити всіх невідкладних заходів з тим, щоб негайно припинити провокації проти спостерігачів ОБСЄ, а також гарантувати повну їх безпеку та безперешкодний доступ СММ до всієї окупованої території Донецької та Луганської областей, включно до тимчасово неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 березня 2024 20:25
18 березня 2024 18:26
18 березня 2024 16:48
18 березня 2024 14:46
17 березня 2024 17:51
14 березня 2024 19:21
13 березня 2024 18:06
13 березня 2024 17:56
13 березня 2024 14:20
12 березня 2024 09:00