Учора, 15 березня 2017 року,  в  місті Страсбурзі розпочалося п'яте засідання Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС (ПКА) під головуванням співголів Миколи Княжицького та Даріуша Росаті.Під час засідання було обговорено ряд  важливих питань порядку денного відносин між Україною та ЄС. Зокрема, глава української делегації Микола Княжицький розповів присутнім та представникам  Європейського Парламенту про загальну політичну ситуацію в Україні. Заступник голови парламентського Комітету з питань європейської інтеграції Марія Іонова виступила  стосовно проблем  безпеки  в глобальному контексті, імплементації Мінських домовленостей та гуманітарної ситуації.  Обговорювалося також становище нинішнього Криму після трьох років незаконної анексії.
Микола Княжицький поінформував учасників засідання щодо перебігу імплементації Угоди про асоціацію, а саме загального стану імплементації та адаптації; імплементації відповідних рекомендацій, викладених у звіті про здійснення реформи та підвищення потенціалу Верховної Ради України.
Члени ПКА під час засідання обговорили також порядок денний реформ в Україні. В цьому  контексті Кайа Каллас, Ребека Хармс, Вікторія Пташник та інші окреслили стан  реформування судової системи в Україні та боротьби з корупцією. Анна-Марі Коразза Білдт разом Марією Іоновою висвітлили питання  прав людини та боротьби з дискримінацією,  свободи слова та свободи поширення інформації, Міжнародного кримінального суду та ратифікації Стамбульської конвенції. Андреа Бочскор та Оксана Юринець обговорили стан реформи виборчої системи та перевірки виконання рекомендацій Місій зі спостереження за виборами.

Довідково:
Парламентський комітет асоціації був заснований відповідно до статті 464(1) Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом і надає допомогу Раді асоціації у виконанні нею своїх обов’язків і функцій та виконує завдання, передбачені Угодою і доручені йому Радою асоціації. Відповідно до статті 465(1) Рада асоціації визначає у своєму Регламенті обов’язки та порядок функціонування  ПКА. Парламентський комітет асоціації замінив Комітет з питань співробітництва Україна – ЄС, що діяв в рамках Угоди про партнерство та співробітництво між Україною та ЄС. ПКА проводить підготовку засідань та дискусій Ради асоціації, у разі необхідності, імплементує її  рішення, забезпечує безперервність відносин асоціації та належне виконання Угоди. ПКА розглядає будь-які питання, визначені для розгляду ним Радою асоціації, а також будь-які інші питання, які можуть виникнути під час щоденної імплементації положень Угоди. ПКА  надає Раді асоціації пропозиції або проекти рішень чи рекомендацій для їхнього схвалення. ПКА складається з вищих посадових осіб України та ЄС з різних галузей співробітництва і збирається щонайменше один раз на рік.
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50