Народні депутати продовжують розгляд питань порядку денного.

За результатами голосування направлено на доопрацювання проект Постанови «Про призначення позачергових виборів Сєвєродонецької міської ради Луганської області» №5247.

Народні депутати розглядають питання правоохоронної діяльності.

 

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до статті 72 Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування строку попереднього ув’язнення».


Законопроектом пропонується внести до частини п’ятої статті 72 Кримінального кодексу зміни, згідно з якими:

«Попереднє ув’язнення зараховується судом до строку покарання при засудженні до позбавлення волі з розрахунку один день попереднього ув’язнення за один день позбавлення волі, крім випадків, передбачених абзацом другим частини п’ятої цієї статті.

Зарахування судом строку попереднього ув’язнення у разі засудження до позбавлення волі за злочини невеликої та середньої тяжкості провадиться із розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

У разі засудження до позбавлення волі при сукупності злочинів, якщо хоча б один із злочинів є тяжким або особливо тяжким, попереднє ув’язнення зараховується судом до строку покарання при засудженні до позбавлення волі з розрахунку один день попереднього ув’язнення за один день позбавлення волі.

У разі засудження до позбавлення волі при вчиненні злочину повторно, рецидиві злочинів попереднє ув’язнення зараховується судом до строку покарання при засудженні до позбавлення волі з розрахунку один день попереднього ув’язнення за один день позбавлення волі.»

Проект Закону зареєстровано за №5259.

 

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та деяких інших законів України щодо забезпечення прикордонної безпеки держави».

Законопроектом пропонується удосконалити заходи, які вживаються Держприкордонслужбою у протидії нелегальній міграції на державному кордоні та іншим правопорушення у прикордонній сфері.

Проекті пропонується внести відповідні зміни до статей 18510, 203, 2041, 2042, 2221, 255, 258 та 276 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі - КупАП); доповнити КУпАП новими статтями 2031 «Невиконання рішення про заборону в’їзду в Україну» та 2044 «Порушення порядку в’їзду до району проведення антитерористичної операції або виїзду з нього»; внести доповнення до Законів України «Про Державну прикордонну службу України», «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» та «Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України».

Проект Закону зареєстровано за №5442.


Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до статті 201 Кримінального кодексу України щодо криміналізації контрабанди небезпечних речовин, частин вогнепальної зброї».

Законопроектом пропонується включити до переліку предметів контрабанди, передбачених статтею 201 Кримінального кодексу України, небезпечні речовини та частини вогнепальної нарізної зброї.

Згідно з проектом, «Контрабанда, тобто переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю культурних цінностей, отруйних, сильнодіючих, небезпечних, вибухових речовин, радіоактивних матеріалів, зброї або боєприпасів (крім гладкоствольної мисливської зброї або бойових припасів до неї), частин вогнепальної нарізної зброї, а також спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, -

карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією предметів контрабанди».

Проект Закону зареєстровано за №3254-д.

 

За результатами розгляду у другому читанні та голосування відхилено законопроекти «Про внесення змін до статей 71 і 83 Закону України "Про Національну поліцію" щодо присвоєння чергових спеціальних звань» №5006 і «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо окремих питань слідчих дій з метою забезпечення додаткових гарантій законності при їх проведенні» №3719.

А.Парубій оголосив про створення у Верховній Раді міжфракційного депутатського об’єднання «Зелена енергія змін».

Головуючий закрив вечірнє засідання.

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18