Голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря і  Постійний Представник Програми розвитку ООН в Україні Ніл Вокер під час зустрічі обговорили ситуацію в Україні, приділивши особливу увагу питанню дотримання прав і свобод людини, зокрема внутрішньо переміщених осіб і осіб, які залишилися на окупованій частині Донбасу, та військовій агресії Росії на  сході нашої держави.

У цьому зв'язку  український парламентарій  поінформував  про стан підготовки до проведення  в  парламенті  тематичного дня, під час якого розглядатимуться законопроекти щодо захисту прав вимушених переселенців.   

Ніл Вокер запевнив, що ПРООН і надалі  допомагатиме поліпшити ситуацію з  дотриманням прав та свобод  таких  громадян України та  розповів про допомогу, яку ООН надає вимушеним переселенцям.   Крім того, було обговорено  плани щодо проведення у квітні розширеного засідання Комітету з  питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин  за участі  інших комітетів Верховної Ради , присвяченого проектам, які здійснюються в Україні Програмою ООН.

Довідково: Програма розвитку ООН (ПРООН) — організація при ООН  створена на підставі резолюції Генеральної Асамблеї від 22 листопада 1965 року шляхом об'єднання Розширеної програми технічної допомоги ООН і Спеціального фонду. Ціллю Програми є надання допомоги країнам, що розвиваються, у справі їхнього національного розвитку.Програма сприяє підтримці України на  шляху сталого людського розвитку, спрямованого на досягнення заможної, демократичної та сильної держави, в якій ніхто не залишається осторонь і враховується думка кожного і кожної. ПРООН керується Цілями розвитку тисячоліття та Конвенціями ООН, до яких приєдналася наша держава. Діяльність програми спрямована на боротьбу із бідністю у сільських районах шляхом впровадження ефективних моделей соціального і економічного розвитку та розвитку навколишнього середовища, а також шляхом підтримки демократичних процесів, установ та мереж. Програма допомагає та посилює партнерів на національному та місцевому рівні, які розробляють сталі рішення для забезпечення всеосяжного національного, регіонального та місцевого розвитку. ПРООН досягає своїх цілей у партнерстві з урядом України, іншими агентствами ООН, установами з розвитку, громадянським суспільством та місцевими громадами. Програма сприяє пошуку рішень  для всесвітніх та національних викликів у сфері розвитку за рахунок проведення низки ініціатив, заснованих на досвіді та порівняльних перевагах ПРООН.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18