Народні депутати продовжують розгляд питань порядку денного.
Парламентарії розглянули питання інформатизації.

За результатами голосування на доопрацювання направлено проект Закону «Про електронні довірчі послуги» №4685 після розгляду у другому читанні.

Прийнято Закон «Про доступ до об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж».

Законодавчим актом врегульовано відносини, пов’язані з встановленням єдиних правових засад доступу та використання інфраструктури з метою розвитку телекомунікаційних мереж для задоволення потреб споживачів телекомунікаційних послуг та розвитку інформаційного суспільства в Україні.

Закон визначає правові, економічні та організаційні засади забезпечення доступу до інфраструктури об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики, кабельної каналізації електрозв’язку, будинкової розподільної мережі для розташування технічних засобів телекомунікацій з метою забезпечення розвитку інформаційного суспільства в Україні.

Законом встановлено повноваження державних органів, у тому числі стосовно розробки та затвердження методик визначення плати за доступ до відповідної інфраструктури, правил/порядків щодо доступу до відповідної інфраструктури, вимог до розташування технічних засобів телекомунікацій на елементах відповідної інфраструктури; встановлено види плати, що можуть застосовуватись під час забезпечення доступу до інфраструктури; визначено права та обов’язки юридичних та фізичних осіб, у власності (володінні) яких перебуває інфраструктура, у тому числі щодо забезпечення недискримінаційного доступу замовників з метою створення рівних умов використання елементів інфраструктури.

Проект Закону зареєстровано за №4159.

До порядку денного 245 голосами включено проект Постанови «Про Звернення Верховної Ради України до парламентів іноземних держав та міжнародних організацій щодо засудження ескалації збройної агресії Російської Федерації проти України» №6039.

Прийнято Постанову "Про Звернення Верховної Ради України до парламентів іноземних держав та міжнародних організацій щодо засудження ескалації збройної агресії Російської Федерації проти України".


Верховна Рада України затвердила Звернення до парламентів іноземних держав та міжнародних організацій щодо засудження ескалації збройної агресії Російської Федерації проти України та доручила Голові Верховної Ради України невідкладно направити текст Звернення до парламентів іноземних держав та міжнародних організацій.

У Зверненні Верховна Рада закликає парламенти іноземних держав та міжнародні організації засудити Російську Федерацію за порушення режиму припинення вогню, передбаченого Мінськими домовленостями, навмисну руйнацію іррегулярними та регулярними збройними формуваннями Російської Федерації міста Авдіївка Донецької області та варварські напади на об’єкти, необхідні для виживання цивільного населення та здійснити всі можливі заходи, що сприятимуть припиненню невибіркових нападів іррегулярних та регулярних збройних формувань Російської Федерації на об’єкти, необхідні для виживання цивільного населення, та відвернуть гуманітарну катастрофу в Авдіївці Донецької області.

Верховна Рада України закликає парламенти іноземних держав та міжнародні організації вжити заходи, спрямовані на попередження подальшої ескалації збройної агресії Російської Федерації проти України та її припинення;

закликає Організацію з Безпеки і Співробітництва в Європі сприяти дотриманню Російською Федерацією режиму припинення вогню на Донбасі, зокрема в районі міста Авдіївка Донецької області;

звертається до міжнародних організацій, представників громадянського суспільства, правозахисних організацій із закликом розслідувати випадки серйозних порушень міжнародного гуманітарного права в ході нинішньої ескалації збройної агресії Російської Федерації проти України, зокрема можливого скоєння воєнних злочинів і злочинів проти людяності.

Проект Постанови зареєстровано за №6039.

 

 

Прийнято Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки дітей, які постійно проживають з зоні проведення антитерористичної операції у населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення".


Законодавчим актом передбачається забезпечити державну цільову підтримку для здобуття професійно-технічної та вищої освіти у державних і комунальних навчальних закладах особам, які постійно проживають у населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення, на рівні з іншими категоріями соціально вразливих дітей.

Відповідні зміни внесено до законів України «Про вищу освіту», «Про професійно-технічну освіту», «Про охорону дитинства», а саме: на законодавчому рівні закріплено надання державної підтримки для здобуття професійно-технічної або вищої освіти тій категорії молоді, яка постійно проживає в населених пунктах, що розташовані саме на лінії зіткнення.

Така підтримка буде здійснюватися у межах державної цільової програми та передбачати комплекс заходів щодо повної або часткова оплата навчання, безкоштовного надання підручників та забезпечення гуртожитками, стипендіального забезпечення. Низку таких заходів і умови їх надання визначатиме Кабінет Міністрів України.

Проект Закону зареєстровано за №5089.



Прийнято Закон "Про антидопінговий контроль у спорті"

Документом визначаються правові та організаційні засади здійснення антидопінгового контролю в Україні, участі відповідних закладів, установ та організацій у профілактиці, запобіганні застосуванню та поширенню допінгу у спорті.

Реалізація положень закону дозволить перейти до європейського принципу управління антидопінговою діяльністю, а саме – створити Наглядову раду антидопінгового контролю, яка має призначати керівників Національного антидопінгового центру та Національної антидопінгової лабораторії, визначати  основні напрями антидопінгової діяльності. оскільки цього вимагає від України Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА).

Відповідний законопроект зареєстровано за № 4724.


 

 

Прийнято Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання допомоги на дітей померлого годувальника".

Законодавчим актом розширено коло осіб, що мають право на державну соціальну допомогу, дітьми віком до 18 років (тих, хто навчається -23 років) у разі смерті одного з батьків, що не набув права на пенсію, та надано право на одержання у зв’язку цим лише одного виду державної допомоги (за вибором).

Законом встановлено розмір такої допомоги на кожну дитину на рівні прожиткового мінімуму для непрацездатних незалежно від доходу сім’ї.

Відповідні зміни внесено до Законів «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам» і  «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам».

Проект Закону зареєстровано за №4668.  

 Головуючий оголосив про входження народного депутата Сергія Шахова до складу депутатської групи «Воля народу».

А.Парубій закрив вечірнє засідання.

 



Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15