Голова Верховної Ради України Андрій Парубій після реєстрації народних депутатів повідомив, що у пленарному засіданні беруть участь Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман і члени Уряду, керівники центральних органів виконавчої влади, судової гілки влади, посадові особи, яких Верховна Рада обирає і дає згоду на призначення, представники громадських організацій і засобів масової інформації, глави дипломатичних представництв.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відповідно до статті 83 Конституції України оголосив шосту сесію відкритою.

У виконанні хору прозвучав Державний Гімн України.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій виступив перед народними депутатами.

На пропозицію А.Парубія народні депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять українських військовослужбовців, які загинули в зоні проведення антитерористичної операції.

Представники депутатських фракцій і груп виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Народні депутати приступили до розгляду питання про порядок денний шостої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

А.Парубій повідомив, що учора під час засідання Погоджувальної ради він сказав, що ще не всі комітети подали пропозиції до порядку денного шостої сесії.

Головуючий у цьому зв’язку запропонував затвердити порядок денний на перший пленарний тиждень з 7 по 10 лютого.

Народні депутати за результатами кількох голосувань не підтримали цю пропозицію.

Парламентарії почали розгляд тих питань, які не потребують голосування для включення до порядку денного засідання.

Вони розглянули Закон України "Про оцінку впливу на довкілля" №2009а-д з пропозиціями Президента України.

За результатами голосування Закон 243 голосами було направлено у профільний комітет на доопрацювання.


Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо імплементації європейських екологічних норм про охорону середовища рідкісних видів тварин і рослин)»

Метою прийняття Закону є імплементація європейських екологічних норм про охорону середовища рідкісних видів тварин і рослин, а також захист від знищення середовища перебування (зростання) видів тваринного та рослинного світу, занесених до Червоної книги України.

Законопроект вносить зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та законів України: «Про природно-заповідний фонд України» і «Про Червону книгу України».

Відповідний законопроект зареєстровано за №2604.



Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, які регулюють відносини, пов'язані з одержанням документів дозвільного характеру (щодо спеціального

водокористування)»

Законом передбачено:

надати повноваження щодо видачі дозволів на спеціальне водокористування центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політики у сфері розвитку водного господарства;

 не відносити до спеціального водокористування водокористувачів, які забирають та використовують менше 5 кубічних метрів води на добу, крім тієї, що використовується для виробництва напоїв та фасованої води;

визначити вичерпний перелік документів, які подаються водокористувачем для оформлення права спеціального водокористування;

встановити вичерпні підстави для припинення права спеціального водокористування тощо.

Документ прийнято з урахуванням поправок.

Відповідний законопроект зареєстровано за №3323.

За результатами голосування відхилено проект Закону про видобування та реалізацію бурштину №1351-1.

На доопрацювання у комітет направлено проект Закону про внесення змін до Закону України "Про природно-заповідний фонд України" (щодо повноважень в галузі охорони навколишнього природного середовища) №4551.

 


Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо виконання Конвенції 1979 року про охорону дикої флори і фауни та природних середовищ існування в Європі)»

Законом пропонуються зміни, які приводять у відповідність до вимог Бернської конвенції Кодекс України про адміністративні правопорушення, Лісовий кодекс України та закони України: «Про тваринний світ», «Про природно-заповідний фонд України», «Про захист тварин від жорстокого поводження», «Про мисливське господарство та полювання».

У законі уточнюються умови ввезення в Україну та вивезення за її межі об’єктів тваринного світу, вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної об’єктам тваринного світу, та щодо охорони тваринного та рослинного світу під час заготівлі деревини. Також уточнюються законодавчі положення щодо порядку визначення лімітів на спеціальне використання природних ресурсів в природних заповідниках, біосферних заповідниках та національних природних парках, вимоги до освіти керівників спеціальних адміністрацій, що здійснюють управління територіями та об‘єктами природно-заповідного фонду, розміри адміністративних штрафів за скоєння правопорушень у даній сфері тощо.

Відповідний законопроект зареєстровано за №2023.

За результатами голосування відхилено проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства у сфері охорони природно-заповідного фонду України №2311.

Народні депутати не підтримали пропозицію головуючого про включення до порядку денного засіданні та розгляд проекту Постанови «Про Звернення Верховної Ради України до парламентів іноземних держав та міжнародних організацій щодо засудження ескалації збройної агресії Російської Федерації проти України» №6039.

А.Парубій закрив ранкове засідання.

 

 


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

26 квітня 2024 16:20
26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23