Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове засідання.

Він нагадав, що сьогодні на пленарних засіданнях розглядатимуться питання транспорту і екологічної політики.

Представники депутатських фракцій і груп виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Народні депутати приступили до розгляду питань порядку денного.

Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті».

Законодавчим актом передбачається запровадити автоматизовану систему оплати проїзду в міському пасажирському транспорті, надати відповідні повноваження органам місцевого самоврядування, встановити обов’язковість забезпечення пільгових категорій населення електронними квитками у населених пунктах, де запроваджено автоматизовану систему обліку оплати проїзду, та визначити можливість притягнення до адміністративної відповідальності за проїзд пасажира без реєстрації або компостування проїзних документів.

Законом, зокрема, встановлено, що «органи місцевого самоврядування запроваджують автоматизовану систему обліку оплати проїзду, встановлюють порядок її функціонування, а також форми носіїв, види, порядок обігу та реєстрації проїзних документів, визначають особу, уповноважену здійснювати справляння плати за транспортні послуги в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду».

Згідно з Законом, «правила користування міським пасажирським автомобільним транспортом затверджуються відповідним органом місцевого самоврядування. Вони визначають порядок проїзду і його оплати, права та обов’язки пасажирів, а також взаємовідносини перевізників і пасажирів під час надання транспортних послуг, враховуючи особливості транспортної інфраструктури та наявність автоматизованої системи обліку оплати проїзду».

Відповідні зміни внесено до законів України «Про автомобільний транспорт», «Про міський електричний транспорт», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про охорону дитинства», «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист».

Закон прийнято з урахуванням пропозицій профільного комітету.

Проект Закону зареєстровано за №4121.

 

 

Прийнято за основу проект Закону «Про Державну програму авіаційної безпеки цивільної авіації».


Законопроектом пропонується затвердити нову Державну програму авіаційної безпеки цивільної авіації.

У новій редакції передбачається врахувати стандарти ІСАО, Європейського Союзу, ЄКЦА, ЄВРОКОНТРОЛЬ, а також зміни у нормах українського законодавства, які відбулися за період після введення в дію Державної програми авіаційної безпеки цивільної авіації у 2003 році.

Законопроект прийнято з урахуванням пропозицій Комітету з питань транспорту.

Проект Закону зареєстровано за №4046а.



 

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення їх у відповідність із законодавством Європейського Союзу у сфері перевезення небезпечних вантажів».

Законопроектом №4644 пропонується привести у відповідність до законодавства Європейського Союзу питання перевезення небезпечних вантажів та забезпечити імплементацію в національне законодавство положень Директиви 2008/68/ЄС і вимог міжнародних договорів України у сфері перевезення небезпечних вантажів.

Проектом, зокрема, пропонується ввести нові терміни, зокрема «вантаж підвищеної небезпеки», «інші учасники перевезення небезпечних вантажів», «уповноважений (консультант, радник) з питань безпеки перевезення небезпечних вантажів». Т

Документом також пропонується передбачити права і обов’язки уповноваженого (консультанта, радника) з питань безпеки перевезення небезпечних вантажів, інших учасників перевезення небезпечних вантажів та доповнити права і обов’язки відправника, перевізника та одержувача небезпечних вантажів.

Відповідні зміни пропонується внести до Закону України «Про перевезення небезпечних вантажів».



 

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про автомобільні дороги» щодо автомобільних доріг оборонного значення».

Законопроектом пропонується доповнити Закон України «Про автомобільні дороги» новою статтею 51, в якій дається визначення поняття «автомобільні дороги оборонного значення», порядок віднесення автомобільних доріг до автомобільних доріг оборонного значення та їх використання.

Проект Закону зареєстровано за №4647.

 


Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Кодексу торговельного мореплавства України (щодо сприяння розвитку судноплавства в Україні)».

Законопроектом пропонується розширити коло суб’єктів, судна яких мають право плавання під Державним прапором України, та надати іноземним суднам право здійснення каботажних перевезень без окремого дозволу центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері транспорту.

Проектом також передбачається із статті 131 КТМ України виключити норму, згідно з якою для здійснення перевезення між портами України на суднах, які плавають під іноземними прапорами, потрібний дозвіл центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері транспорту.

Проект Закону зареєстровано за №2712.

 За результатами розгляду відхилено проект Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України (щодо сприяння розвитку судноплавства в Україні)» №2713-д.


Прийнято Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення містобудівної діяльності".

Законодавчим актом скасовано визначення категорії складності об’єктів будівництва та внесено зміни до деяких законодавчих актів у сфері містобудівної діяльності, які передбачають заміну процедури реєстрації декларації на здійснення будівництва та прийняття в експлуатацію об’єктів із середнім та значним класом наслідків (відповідальності) на підставі дозволу на виконання будівельних робіт та сертифікату відповідно, а об’єктів із незначними класами наслідків (відповідальності) - виконання будівельних робіт на підставі повідомлення.

Законом визначено вичерпний перелік умов, які надаються як вихідні дані для проектування об'єктів будівництва.

Закон прийнято з урахуванням пропозицій профільного комітету.

Проект Закону зареєстровано за №4733-1.


 За результатами розгляду відхилено проект Постанови «Про фінансове забезпечення діяльності Верховної Ради України» №5573.

 

Прийнято Постанову «Про календарний план проведення шостої сесії Верховної Ради України восьмого скликання».

Верховна Рада України затвердила календарний план проведення шостої сесії.

Згідно з календарним планом пленарні засідання шостої сесії розпочнуться 7 лютого 2017 року, а закінчаться - 21 липня 2017 року.

На час проведення шостої сесії календарним планам відведено для:

пленарних засідань Верховної Ради України - 12 тижнів;

роботи в комітетах, комісіях, фракціях і групах - 6 тижнів;

роботи народних депутатів України з виборцями - 6 тижнів;

проведення «годин запитань до Уряду» у Верховній Раді України - 12 годин.

Проект Постанови зареєстровано за №5585.

 Головуючий закрив ранкове засідання.


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00