Верховна Рада України ухвалила Закон «Про Державний бюджет України на 2017 рік».

У Верховній Раді України відбулися парламентські слухання на тему: "Регулювання обігу земель сільськогосподарського призначення: пошук української моделі".

Під час «години запитань до Уряду» парламентарії заслухали доповіді Міністра інфраструктури В.Омеляна про підсумки роботи Міністерства інфраструктури за 2016 рік та Міністра енергетики і вугільної промисловості І.Насалика про основні проблеми в енергетичному секторі держави, про виплати шахтарям заборгованості із заробітної плати, реформування вугільної галузі.

Українські пластуни передали Вогонь Миру з Вифлеєму Верховній Раді України.

Відбулися заходи за участю керівництва Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій у середу провів зустріч з Головою Комітету у закордонних справах Європейського Парламенту Елмаром Броком.

У парламентських комітетах тривала законодавча робота, відбулося ряд заходів.

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує парламенту прийняти в другому читанні та в цілому законопроект «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров'я та благополуччя тварин».

Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства розглянув законопроекти щодо поводження з побутовими відходами.

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендує парламенту прийняти за основу та в цілому проект закону щодо особливостей добровільного об'єднання територіальних громад, розташованих на територіях суміжних районів.

Комітет з питань європейської інтеграції за участі представників уряду обговорив виконання заходів з імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Комітет з питань запобігання і протидії корупції розглянув кандидатури у члени комісії незалежної зовнішньої оцінки (аудиту) діяльності Національного антикорупційного бюро України.

Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин провів круглий стіл на тему: «Використання механізмів Міжнародного кримінального суду для захисту інтересів України в міжнародних судах».

Голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря взяв участь у засіданні міжвідомчої робочої групи з питань підготовки проектів законів та підзаконних нормативно-правових актів щодо вдосконалення національного законодавства України про захист прав внутрішньо переміщених осіб.

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики погодився з необхідністю коригування процесу реформування друкованих ЗМІ та розпочав обговорення пріоритетів на наступний рік.

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення підтримав законодавчу ініціативу про встановлення додаткового святкового дня - Різдва Христового - 25 грудня за Григоріанським календарем.

Питання ефективного і об’єктивного контролю з боку держави за фінансовим ринком розглянуто на виїзному засіданні Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності.

Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих видів облігацій.

Робоча група Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації розглянула стан підготовки до приватизації публічних акціонерних товариств «Аграрний фонд» та «Державна продовольчо-зернова корпорація України».

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18