У Верховній Раді 7 грудня відбулися парламентські слухання на тему: "Актуальні питання зовнішньої політики України".

Верховна Рада України звернулася до демократичних держав світу щодо визнання Голодомору 1932 - 1933 років в Україні злочином геноциду Українського народу.

Під час «години запитань до Уряду» народні депутати заслухали Міністра соціальної політики Андрія Реву, який доповів про заходи Уряду щодо підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року та інші соціальні ініціативи, та Міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака, який доповів про заходи, які вживаються у боротьбі зі стихійними сміттєзвалищами.

Відбулися заходи за участю керівництва Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій привітав українських воїнів із 25-літтям Збройних сил України.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив постійно діючу експозицію фотопроекту «Коли закінчиться війна…»

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко виступила під час презентації Плану гуманітарного реагування 2017 для України.

Міжпарламентські зв’язки.

Постійна делегація Верховної Ради у Парламентській Асамблеї ЄС - Східні сусіди взяла участь у засіданнях Комітетів ПА ЄВРОНЕСТ.

Голова Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській Асамблеї Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ПА ОБСЄ) Артур Герасимов взяв участь у засіданні Бюро Парламентської Асамблеї ОБСЄ.

У парламентських комітетах тривала законодавча робота, відбулося ряд заходів.

Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо використання квартир в багатоквартирних житлових будинках.

Комітет з питань бюджету підтримав поданий урядом законопроект про зміни до Державного бюджету на 2016 рік щодо субвенцій на надання пільг і житлових субсидій.

Комітет з питань бюджету підтримав законопроект про зміни до Державного бюджету на 2016 рік щодо збільшення обсягу субвенцій місцевим бюджетам.

Відбулося урочисте засідання Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування з нагоди Дня місцевого самоврядування в Україні.

Комітет з питань охорони здоров’я провів «круглий стіл» на тему: "Актуальні питання профілактики та раннього виявлення онкологічних захворювань в Україні».

У Комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки відбувся «круглий стіл» на тему «НКРЕКП в законі. Що далі?»

Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки провів «круглий стіл» на тему «Передумови для приватизації: реалії та очікування інвесторів».

Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин ухвалив рішення стосовно підтримки законопроекту щодо внутрішньо переміщених осіб.

Комітет з питань промислової політики та підприємництва рекомендує прийняти за основу законопроект щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів.

Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму рекомендує парламенту прийняти у другому читанні та в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо покращення захисту права дитини на належне утримання.

У Комітеті з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення представлено секторальну стратегію розвитку галузі «Соціальний захист населення».

У Верховній Раді протягом тижня відбувалися інші заходи.

У Верховній Раді України відбувся Всеукраїнський Чорнобильський форум.

Проведено експертний стіл на тему: «Сучасні технології моніторингу контенту в органах державної влади».

Більшість регіональних ЗМІ позитивно оцінюють співпрацю із Верховною Радою та відзначають налагодження ефективної комунікації – дослідження.

У Верховній Раді експонується виставка документів Національного архівного фонду України до 25-ї річниці Всеукраїнського референдуму 1 грудня 1991 року.

У Парламенті презентовано мультимедійну виставку «Відважні: наші Герої», присвячену 100-річчю Української Революції.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54