Відбулися заходи за участю керівництва Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій у ході візиту до Литви під час зустрічі зі Спікером Сеймасу Вікторасом Пранцкєтісом у м. Вільнюс привітав його із обранням на високу державну посаду.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час зустрічі з Прем’єр-міністром Литовської Республіки Саулюсом Сквернялісом у м. Вільнюс привітав його із обранням нового парламенту і уряду Литовської Республіки.

Під час офіційного візиту до Литви Голова Верховної Ради України Андрій Парубій провів зустріч з керівництвом Спілки литовських стрільців.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій звернувся до співвітчизників з нагоди Дня Референдуму.

Перший заступник Голови Верховної України Ірина Геращенко як представник країни в гуманітарній підгрупі Тристоронньої Контактної Групи взяла участь в зустрічі міністрів закордонних справ нормандського формату у складі української делегації.

Перший заступник Голови Верховної Ради України, співголова Міжпарламентської ради «Україна-НАТО» Ірина Геращенко провела зустріч з заступником Генерального секретаря НАТО Роуз Гетемюллер.

Участь народних депутатів у міжпарламентських заходах.

Постійна делегація Верховної Ради України взяла участь у Генеральній Асамблеї ПАЧЕС у м. Белград (Сербія).

Керівник Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській Асамблеї Чорноморського Економічного Співробітництва Людмила Денісова виступила під час загальної дискусії «Реформи в державах членах ЧЕС - роль національних парламентів» під час засідання Генеральної Асамблеї ПАЧЕС.

Керівництво Комітету з економічних питань, науки, технологій і довкілля ПА ОБСЄ оприлюднило заяву, в якій привітало зусилля задля перетворення Чорнобиля на безпечне місце.

У ході робочого візиту у штаб-квартиру НАТО у м. Брюссель (Королівство Бельгія), з 30 листопада по 2 грудня українська парламентська делегація провела низку зустрічей із високопосадовцями НАТО для обговорення актуальних напрямків співпраці України та Альянсу.

Народні депутати - члени депутатської групи з міжпарламентських зв’язків із Великобританією під час зустрічі обговорили з Надзвичайним і Повноважним Послом Великобританії Джудіт Гоф перспективи українсько-британських міжпарламентських відносин.

У парламентських комітетах тривала законодавча робота, відбулося ряд заходів.

Представники Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи взяли участь у заходах з нагоди завершенням насування арки нового безпечного конфайнменту на об'єкт «Укриття» ЧАЕС.

Координатор проектів ОБСЄ спільно з Комітетом з питань європейської інтеграції провели методологічний семінар для секретаріатів парламентських комітетів.

У Комітеті з питань культури і духовності відбулася зустріч з представниками Моніторингової місії Ради Європи до України з питань захисту прав національних меншин у гуманітарній сфері.

Комітет з питань охорони здоров’я провів засідання «круглого столу» на тему: «Реформування стоматологічної діяльності».

Голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря взяв участь у панельній дискусії щодо підтримки внутрішніх переселенців.

На засіданні робочої групи підкомітету з питань виборів і референдумів Комітету з питань правової політики та правосуддя презентовано результати дослідження «Досвід застосування місцевого референдуму в Україні як складової місцевої демократії».

У Верховній Раді відбувся круглий стіл на тему: "Мораторій на експорт лісу: результати та перспектива".

У Верховній Раді протягом тижня відбувалися інші заходи.

В Інституті законодавства Верховної Ради України відбувся семінар-тренінг для управлінців «Інтернет та права людини».

У Верховній Раді проведено засідання "круглого столу" на тему: "Система прийняття стратегічних рішень з питань зміни клімату в Україні. Шляхи вдосконалення".

У Верховній Раді відбулося засідання "круглого столу" на тему: "Політичні дебати. Всеукраїнський референдум 1 грудня 1991 року. Мета та висновки" за участі народних депутатів різних скликань, науковців, політичних експертів, дипломатів, представників громадських організацій.

На міжнародній конференції на тему: "Представництво жінок у політиці в країнах Східного партнерства - регіональне дослідження та обмін інформацією" обговорено питання гендерної рівності.  

В Апараті Верховної Ради України завершилося підвищення кваліфікації працівників першого року державної служби.

У Парламенті Радою Європи представлено фотовиставку "Поза рамками", присвячену утвердженню прав жінок.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

26 квітня 2024 16:20
26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23