«У 2017 році Україна відзначатиме 100-річчя Національно-визвольного руху. Тому створення Національного природного парку «Холодний Яр» є надзвичайно важливим для популяризації знань про історію Черкащини та вшанування пам'яті наших отаманів», - зазначила Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час наради за участі Голови Черкаської облдержадміністрації Ю.Ткаченка та представників державних і приватних підприємств в рамках робочого візиту до міста Черкаси

28 листопада на нараді за участі Голови Черкаської облдержадміністрації Юрія Ткаченка та представників державних і приватних підприємств щодо створення національного природного парку «Холодний Яр» Ірина Геращенко наголосила, що до знакової для України події необхідно консолідувати зусилля для створення Національного природного парку «Холодний Яр» (далі – НПП «Холодний Яр»).

«До такої важливої дати недостатньо прийти лише зі словами. Ми як нащадки українських героїв маємо прийти з результатом. Яким може бути кращим результат, аніж створення парку на тому місці, що пов’язане з історичними подіями?» - наголосила Перший віце-спікер.

Під час наради політик заявила, що створення НПП «Холодний Яр» значно розширить можливості місцевої громади та сприятиме переорієнтації місцевого бізнесу з інтенсивного використання лісових ресурсів на надання туристичних послуг. Учасники наради обговорили проблемні питання, зокрема, стосовно території, що планується виділити під створення парку. Ірина Геращенко закликала у найкоротші терміни узгодити спірні питання щодо створення НПП «Холодний Яр» та надати пропозиції профільному Міністерству.

Окрім того, в рамках робочого візиту Перший заступник Голови Верховної Ради відвідала Черкаську обласну лікарню, де ознайомилась із досвідом роботи щодо реабілітації учасників АТО. Зазначений медичних заклад є надзвичайно важливим, адже за останні два роки тут пройшли лікування понад 600 жителів області, які перебували в зоні АТО, з них більш як 230 осіб пройшли курс реабілітації у новоствореному відділені.

Під час робочого візиту Ірина Геращенко побувала у провідному високотехнологічному підприємстві Черкащини ДП НВК «Фотоприлад», що працює для  потреб Збройних Сил, системи охорони здоров'я, державних установ та організацій.

У рамках перебування у Черкасах окремої уваги було надано освітній сфері. Так, Ірина Геращенко завітала до Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького та ознайомилася з роботою новоствореної військової кафедри, де навчаються 120 студентів. Уповноважений Президента відзначила, що вкрай важливим є те, що серед студентів, які виявили бажання отримати військові знання, є 20 дівчат.

«Сьогодні ми активно відстоюємо право жінок обіймати певні військові посади та професії, які ще вчора для них були закриті», - зауважила Ірина Геращенко.

Своєю чергою, ректор університету Олександр Черевко поінформував, що для розвитку військової справи в університеті налагоджено співпрацю з обласним військовим комісаріатом та Навчальним центром Державної прикордонної служби «Оршанець».

Також Ірина Геращенко побувала у Черкаському державному технологічному університеті, де поінформувала студентів щодо перспективи безвізового режиму для України, стратегічні плани щодо мирного врегулювання ситуації на Сході України та про пріоритети зовнішньої політики України на наступний рік .

Ірина Геращенко відзначила роботу освітян Черкащини та вручила найкращим вчителям і вихователям дошкільних навчальних закладів грамоти Верховної Ради України.

«Я впевнена, що в Черкаській області є багато людей, які гідні якнайкращого вшанування. Дуже важливо, що серед присутніх тут є люди, що представляють школи, які навчають дітей з особливими потребами. Від нас залежить, щоб вони отримали достойне навчання», - зазначила політик.

Ірина Геращенко також завітала до своєї рідної Черкаської ЗОШ №26 ім. І. Ф. Момота, де обговорила з вчителями проблеми освітньої сфери. Серед іншого було обговорено питання запровадження інклюзивної освіти та підвищення мінімальної зарплати вчителям.

Ірина Геращенко поінформувала, що для належного навчання школі буде надано персональні комп’ютери, а для поліпшення умов навчання у школі буде встановлено нові вікна. Також, політик поінформувала, що на наступний рік відповідно до програми термомодернізації заплановано утеплення фасаду школи.  

У рамках зустрічі з вчителями ЗОШ №26 Ірина Геращенко, серед іншого, зауважила, що наразі пріоритетним завданням для Парламенту та Уряду є підвищення заробітної плати освітянам.



Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

26 квітня 2024 16:20
26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23