17-18 жовтня відбувся візит членів Комітету закордонних справ Великобританії до Донецької області.

   У заходах взяли участь дев’ять представників Комітету закордонних справ  Парламенту Великобританії, а також співголови депутатської групи зі зв’язків з Великобританією у Верховній Раді  Світлана Заліщук, Олексій Рябчин та член групи дружби Сергій Лещенко.

   Українські та британські депутати разом відвідали міста Краматорськ, Слов'янськ та Бахмут, взяли участь у зустрічах з представниками Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, місцевим військовим керівництвом, поспілкувалися із громадськістю Донеччини та спостерігачами місії ОБСЄ. В ході візиту британські парламентарії також зустрілися з керівництвом та студентами Горлівського інституту іноземних мов, котрий внаслідок російської агресії був переміщений з окупованих територій до Бахмута.

  Метою візиту британської делегації була підготовка звіту, що ляже в основу рекомендацій британському уряду про формування політики щодо РФ. Українські депутати продемонстрували докази російської агресії на території Донбасу своїм британським колегам, а також навели інші свідчення того, що Росія веде гібридну війну проти нашої держави.

 

 18 жовтня у Києві відбулася зустріч британської делегації з членами Групи дружби з Великою Британією. Також депутати британського парламенту взяли участь у засіданні Комітету у закордонних справах Верховної Ради України.

  Співголова депутатської групи зі зв’язків з Великобританією Світлана Заліщук зазначила: «Важливим результатом цієї поїздки на схід стало те, що британські депутати на власні очі побачили хто агресор, а хто жертва. Сподіваюся, що після цього візиту Британія посилить позицію на міжнародних майданчиках стосовно протидії російській агресії та активніше допомагатиме зберігати санкції проти Кремля». У свою чергу інший співголова депутатської групи  Олексій Рябчин наголосив на важливості зазначеного візиту. «Для мене візит наших британських колег є особливо важливим, адже, перебуваючи на своїй малій батьківщині, я мав змогу показати їм гострі проблеми громади на Донбасі та допомогти сформувати власне бачення розвитку подій. Знаковою для британських депутатів була зустріч зі студентами та керівництвом переселеного Горлівського інституту іноземних мов, які, незважаючи на російську агресію, не втрачають оптимізму і надії на мир», - підкреслив він.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

26 квітня 2024 16:20
26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23