Черговий практикум для посадових осіб місцевого самоврядування розпочато 7 квітня у Верховній Раді України. В ньому беруть участь заступники міських голів, керівники та фахівці місцевих рад з питань соціального захисту населення.

Захід відкрив Заступник Керівника Апарату Верховної Ради України Олександр Мартиненко, який привітав учасників від імені Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана, підкреслив важливість тематики соціального захисту в нинішніх умовах. Він закликав присутніх до щирої відвертої розмови і висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю Парламенту, його Апарату, Парламентського офісу з органами місцевого самоврядування, їх всеукраїнськими асоціаціями задля удосконалення законодавства, запевнивши, що всі пропозиції учасників практикуму не залишаться без уваги.

Виконавчий директор Асоціації міст України Мирослав Пітцик підкреслив, що проект "ПУЛЬС", в рамках якого проходить практикум,  спрямований на лобіювання інтересів місцевого самоврядування. Цей захід – добра нагода ознайомитись з "кухнею" законотворення, встановити ділові контакти, і в результаті – впливати на якість конкретних законопроектів. Він подякував Голові Верховної Ради України Володимиру Гройсману за створення вперше в історії України Парламентського офісу місцевого самоврядування та зусилля по впровадженню доленосної для країни реформи.

Перша половина дня була присвячена ознайомленню з принципами законотворчої роботи та законодавчого процесу, правилами оформлення проектів законів та вимогами законодавчої техніки, особливостями експертизи законопроектів, основами нормотворчості місцевого самоврядування. Фахові консультації з цих питань надали працівники Головних юридичного та науково-експертного управлінь Апарату Верховної Ради України, Секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України,  Інституту законодавства парламенту.

Жвава дискусія відбулась під час «круглого столу» за участю працівників секретаріатів Комітетів Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення; у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю, Міністерства соціальної політики України, департаментів соціальної політики, фінансів Київської міської державної адміністрації, Асоціації міст України. Учасники обговорили нагальні питання нормативно-правового забезпечення в галузі соціального захисту населення, обмінялись досвідом вирішення конкретних проблем на місцях.

8 квітня учасники ознайомляться з роботою Святошинського дитячого будинку-інтернату.

Довідково: серія навчальних практикумів для посадових осіб місцевого самоврядування з питань розробки законодавства проводиться Парламентським офісом місцевого самоврядування спільно з Асоціацією міст України в рамках проекту «ПУЛЬС», що впроваджується за підтримки USAID.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18