Поїздки на лікування за кордон відкрили новий напрям у медицині та дали надію мільйонам людей на здоров’я та життя. У світі медичний туризм – додаткове джерело доходів у бюджет, в Україні ж ця галузь поки що поза межами державної політики.


Щороку до України приїздить на лікування майже 50 тисяч пацієнтів з Німеччини, Франції, Великої Британії, США, Росії, Білорусі та Ізраїлю. За рік вони сумарно витрачають близько 125 млн доларів. Але, у свою чергу, українців поки що виїжджає на лікування в 4 рази більше.

За аналітичними висновками  InternationalMedicalTravelJournal, медичний туризм сьогодні перетворюється в одну з найбільш швидко зростаючих галузей. І Україна, розвиваючи цей напрямок, навіть може скласти конкуренцію іншим країнам в деяких галузях медицини, адже у нас також є висококваліфіковані спеціалісти, а вартість медичних послуг в рази менша.

Але чи зможемо ми виступити гідним «конкурентом» і запропонувати медично та туристично привабливі проекти і для іноземців, і для своїх громадян? Це питання дійсно варте уваги. Адже розвиток медичного туризму  в Україні не тільки зміцнить позитивний імідж українських лікарів та приведе до нашої країни нових пацієнтів з-за кордону, але й сприятиме покращенню стану галузі охорони здоров’я в цілому, у тому числі залученню інвестицій та здійсненню нового витку у розвитку технологій і підвищенні якості надання медичних послуг в нашій державі.

Які завдання є першочерговими на  сьогодні для розвитку в’їзного медичного туризму в Україні? Якою має бути державна політика для залучення інвестицій та впровадження комплексної програми дій для всіх учасників ринку медичного туризму? Які проблеми стоять на заваді розвитку та які перспективи має ця динамічна галузь в нашій державі? Ці та інші питання будуть обговорюватись під час круглого столу. Окрім того, в рамках практичного обговорення  перспектив розвитку медичного туризму в Україні лідери вітчизняної галузі охорони здоров’я розкажуть про послуги, які вони вже надають або готові надавати іноземним пацієнтам у сфері медицини, в тому числі з пластичної хірургії, кардіохірургії, офтальмології, стоматології, репродуктивної медицини та клітинної терапії тощо.


До участі у заході запрошено народних депутатів України,  представників Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України,  заінтересованих міністерств і відомств, Національної академії медичних наук України, представників посольств, громадських організацій, які займаються «медичним туризмом», юристів, адвокатів, представників страхових організацій, керівників медичних закладів, а також представників громадськості та ЗМІ.

 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30