Під час виїзного засідання Комітету, яке відбулося 20 березня у м. Львові, члени Комітету розглянули питання: про залучення коштів міжнародних фінансових установ на ремонт та реконструкцію доріг в Львівській області та Західній Україні; про джерела фінансування ремонту державних доріг місцевого значення; про досвід застосування сучасної концепції пасажирських перевезень громадським транспортом та організація безпеки дорожнього руху у м. Львові і Львівській області; про реалізацію проекту "Євроколія до Львова"; про залучення ДП МА "Львів" ім. Д.Галицького до реалізації умов договору "Про спільний авіаційний простір ("Відкрите небо")"; заслуховування звіту Міністерства інфраструктури України щодо результатів позачергового фінансового аудиту діяльності ДП МА "Львів" ім. Д.Галицького.

За наслідками розгляду питання щодо залучення коштів міжнародних фінансових установ на ремонт та реконструкцію доріг в Львівській області та Західній Україні члени Комітету рекомендують Міністерству інфраструктури розробити та впровадити пілотний проект з реконструкції та ремонту доріг в Львівській області і Західній України на умовах залучення коштів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), Європейського інвестиційного банку (ЕІБ) та/або інших міжнародних фінансових організацій під державні гарантії.

Народні депутати підтримали пропозиції Львівської ОДА щодо відновлення роботи з передачі в концесію державних доріг та рекомендують Міністерству інфраструктури, Державному агентству автомобільних доріг невідкладно приступити до розробки проекту розпорядження Кабінету Міністрів "Про погодження умов концесійного конкурсу на будівництво та експлуатацію нової автомобільної дороги "Львів - Краковець".

Члени Комітету, розглянувши питання про досвід застосування сучасної концепції пасажирських перевезень громадським транспортом та організація безпеки дорожнього руху у м. Львові і Львівській області, рекомендують Раді Реформ включити в список реформ комплексну реформу у сфері безпеки дорожнього руху та звернутися до Президента України щодо створення Національної агенції з безпеки дорожнього руху, головною функцією якої має бути створення та реалізація Національної програми з безпеки дорожнього руху терміном до 2020 року, суттєве зменшення смертності та травмування людей внаслідок ДТП та приведення до загальноєвропейських показників.

Комітет за результатами розгляну ще одного питання виїзного засідання - про реалізацію проекту "Євроколія до Львова" - рекомендує Міністерству інфраструктури, Укрзалізниці та Львівській обласній державній адміністрації вивчити можливість залучення коштів фінансових установ держав Євросоюзу для розробки техніко-економічного обґрунтування доцільності реконструкції залізничної ділянки колії Рава-Руська - Львів, Мостиська-2 - Львів для розвитку інфраструктурних проектів та забезпечення залізничного перевезення пасажирів та вантажів між Львовом і державами Євросоюзу з використанням колії європейського стандарту 1435 мм.

Члени Комітету, розглянувши питання про залучення ДП МА "Львів" ім. Д.Галицького до реалізації умов договору "Про спільний авіаційний простір ("Відкрите небо")", схвалили заходи щодо прискорення підписання цього договору.

Народні депутати рекомендують Міністерству інфраструктури, Міністерству закордонних справ, Державіаслужбі України звернутися в установленому порядку до країн ЄС щодо розв'язання конфліктів, які не дають можливості лібералізувати правила спільного використання авіаційного простору, в тому числі в рамках договору про Спільний авіаційний простір ("Відкрите небо").

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

26 квітня 2024 16:20
26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23