"Новопризначений Надзвичайний і Повноважний посол Італії в Україні налаштований на розвиток міжпарламентських відносин між країнами" -  зазначив співголова міжпарламентської групи дружби Україна-Італія Сергій Алєксєєв за результатами зустрічі з послом Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа, яка  відбулася в рамках підготовки зустрічі посла з  міжпарламентською групою дружби.

 

«Приємно було почути, що Давіде Ла Чечіліа поділяє необхідність розвитку міжпарламентських відносин. На його думку, це найкращий спосіб розвитку відносин між Україною та Італією та обміну думками між парламентаріями, тож він готовий долучитися до роботи нашої групи дружби і візьме участь у її засіданні 1 листопада», - сказав він.

 

Сергій Алєксєєв нагадав, що за неповних два роки існування  міжпарламентської групи дружби, відносини між нашими країнами суттєво  просунулися. Так, за його словами, цього року відбувся перший офіційний візит нашої делегації до парламенту Італії, де народні депутати провели багато зустрічей та обговорили з італійськими колегами ряд  важливих питань співпраці та взаємодії.

 

«На етапі погодження перебуває текст Меморандуму про взаємодію між нашими парламентами, що буде підписаний головою Верховної Ради Андрієм Парубієм під час офіційного візиту до Риму. Це виведе наші відносини на новий інституційний рівень, тож варто зазначити, що Україна стане лише 28 країною, з якою Італія підпише відповідний документ», - сказав він.

 

Окрім того, за словами парламентарія, активно просувається співпраця і в культурній площині - минулого року у Києві на Володимирській гірці до 750-триріччя Данте Аліг'єрі було відкрито пам’ятник цьому видатному поету, а у Флоренції заплановано встановити пам’ятник нашому Кобзареві.  Крім того, посилюється  співпраця в економічні площині.

«І все це лише видима частина результатів роботи, оскільки багато зусиль було покладено безпосередньо на роз’яснення української позиції щодо ситуації на Донбасі та в Криму, і як результат - парламент Італії відхилив ряд спроб проголосувати резолюції щодо скасування санкцій проти Росії. Сподіваюся, подальша робота буде такою ж результативною», - висловив сподівання С. Алєксєєв.