Голова Верховної Ради України А.Парубій, виступаючи у середу на засіданні Комітету ПАЧЕС з економічних, торговельних, технологічних та екологічних питань, наголосив, що за 25 років «ПАЧЕС стала міцним і надійним фундаментом співпраці наших країн у Чорноморському регіоні - неодноразово ця співпраця демонструвала і доводила, що спільні зусилля з розвитку економіки дають набагато більший ефект ніж кожною державою зокрема».

«Завдання Міжпарламентської асамблеї – економічна співпраця, але ми усвідомлюємо, що важко проводити гармонійну економічну політику в умовах, коли здійснюється агресія на країни нашого регіону», - сказав Голова Парламенту. При цьому він нагадав, що «для України дуже важливим елементом співпраці є момент відстоювання територіальної цілісності кожної із країн Причорномор’я».


А.Парубій наголосив, що цей регіон особливо гостро відчуває агресію Російської Федерації – «російські війська продовжують перебувати у Молдові, в Грузії, в Україні, і російська агресія в активній фазі, ми відчуваємо її щодня і в Криму, і на Донбасі».

Голова Верховної Ради висловив думку, що для забезпечення гармонійного розвитку економік країн Причорномор’я вкрай важливо закликати Російську Федерацію зупинити агресію і перейти до співпраці у сфері економіки в дусі добросусідства.

А.Парубій повідомив, що нинішнього тижня відбуватиметься новий етап роботи Міжпарламентської Асамблеї Україна-Молдова-Грузія, створеної нещодавно, і «яка стає ще одним фундаментом співпраці країн у нашому регіоні».