13 грудня 2019
1400

Комітет Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва ініціює проведення експертного обговорення на тему: «Правова війна: українсько-російський контекст».

 

Мета заходу:

Сприяння експертній дискусії щодо явища та поняття правової війни як частини міжнародних відносин, а також обміну думками щодо проявів правового протистояння з Російською Федерацією у різних сферах державної політики України.

Узагальнення досвіду України у правовому протистоянні з РФ з огляду на триваючу довгий час правову війну, що є звичним елементом російської експансіоністської політики. Сьогодні Україна стоїть перед необхідністю не лише осмислення цього явища, але й вироблення власних підходів: як для самозахисту, так і для захисту міжнародного права від свідомої деформації, викривлення та руйнації з боку Росії.

 

Питання до обговорення:

1. Корозія/зловживання міжнародним правом: практика РФ, що очікувати далі?

2. Протидія РФ у судах: позитивна/негативна практика.

3. Відсіч збройній агресії РФ – правові і законодавчі аспекти: куди рухатись, чого бракує для розвитку можливостей України?

 

До участі в обговоренні запрошені: народні депутати, представники профільних міністерств та відомств України, науковці, міжнародні та вітчизняні експерти.

 

Місце проведення засідання: м.Київ, вул. Садова, 3-а, кімн. 833.

                       

Вхід працівників ЗМІ за картками акредитації


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування