Упровадження внутрішньої реформи Верховної Ради України має забезпечити нову якість усіх процесів, які відбуваються у Парламенті. Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, відкриваючи дискусію високого рівня "Роль Парламенту і політичних партій: на шляху до культури діалогу, компромісу та досягнення компромісу" у Брюсселі у вівторок.

"Дуже важливо, щоби на шляху до інституційної спроможності ми змогли всередині українського Парламенту побудувати якісний діалог взаємодії міжпартійної, міжфракційної, між опозицією і коаліцією. Маємо вийти на нову якість усіх процесів, які відбуваються у Парламенті", – заявив він.

Голова Парламенту зазначив, що настав час інституційного відродження України. В. Гройсман зауважив, що унікальний проект спільного Плану дій Верховної Ради та Європейського Парламенту щодо внутрішньої реформи українського Парламенту, презентований під час Українського тижні у Брюсселі, – "це дуже амбітне завдання".

Разом з тим очільник Верховної Ради висловив сподівання, що Парламент спільно з колегами з Європарламенту, народними депутатами, представниками експертного суспільства та громадського середовища зможе реалізувати Звіт Місії Європарламенту з оцінки потреб П. Кокса. "Там немає простих рішень. Але я вірю в те, що наше розуміння того, що зміни є необхідними, будуть рушійною силою перетворень, для того, щоби ми швидко рухалися у цьому напрямку", – наголосив він.

У цьому контексті В. Гройсман наголосив на важливості досвіду парламентів та публічного управління інших країн для України.

Голова Парламенту також зазначив, що сьогодні країна переживає кризу, яка сприймається більшістю фракцій Верховної Ради "не як кінцева зупинка, а як можливість проаналізувати все те, що було зроблено, у тому числі помилки, зробити висновки, перезавантажитися і рухатися далі".

"Україна потребує дуже динамічних, зрілих рішень. І ці рішення мають прийматися в українському Парламенті", – наголосив очільник Верховної Ради.

В. Гройсман також зауважив на необхідності відновлення парламентського контролю та створення належних умов для законотворчості. "Все це має бути запорукою якісних рішень, які забезпечать більш швидкі, якісні реформи в нашій країні", – підкреслив Голова Парламенту.


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“«Український тиждень» в Європарламенті”

04 березня 2016 11:20
03 березня 2016 11:30
02 березня 2016 22:39
02 березня 2016 20:45
02 березня 2016 15:42
02 березня 2016 12:59
02 березня 2016 12:53
02 березня 2016 12:51
02 березня 2016 12:30
02 березня 2016 11:55