У вкрай складній ситуації, яка склалася в країні, Парламент як інституція має продовжувати свою ефективну роботу для ухвалення рішень щодо вирішення проблем, які найбільше турбують громадян.

Про це під час Погоджувальної ради депутатських фракцій та груп заявила Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, яка з 12 листопада приступила до виконання обов’язків Голови Верховної Ради відповідно до розпорядження Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова.

«Хочу запевнити, що в моїй роботі як в.о. Голови Верховної Ради не буде жодної інтриги. Я буду працювати строго у відповідності до Конституції, законів України, Регламента. Мій обов’язок разом з вами та Апаратом - забезпечити стабільну, ефективну та відповідальну діяльність Парламенту в інтересах громадян, виконання його представницької, законодавчої та контрольної функції, якою володіє Парламент», - наголосила Олена Кондратюк.

На переконання Заступниці Голови Верховної Ради, люди очікують від Парламенту розумних та виважених рішень.

«Сьогодні ми маємо знайти правильні слова та рішення для підтримки медиків, підприємців, поліцейських, військових, вчителів - всіх, хто із занепокоєнням дивиться на темпи поширення коронавірусу», - зазначила Олена Кондратюк.

Насамперед, за її словами, це несприйняття суспільством «карантину вихідного дня», запровадженого Урядом.

«Кабінет Міністрів, не порадившись з Парламентом та громадами, вдався до неоднозначних рішень, які ставлять багатьох громадян у безвихідне становище. Саме тому сьогодні під моїм керівництвом була зареєстрована спеціальна постанова Верховної Ради №4381 з рекомендацією Уряду скасувати «карантин вихідного дня»», - підкреслила О. Кондратюк.

Заступниця Голови Верховної Ради України також повідомила, що на вівторок до Парламенту запрошується Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та весь склад Уряду для надання пояснень щодо «карантину вихідного дня», а також стану реалізації Постанови Верховної Ради  «Про заходи протидії поширенню коронавірусу та захисту всіх систем життєдіяльності країни від негативних наслідків пандемії та нових біологічних загроз».

«Не може бути таких державних рішень, які створюють преференції одним, але знищують малий і середній бізнес інших. Ми, навпаки, маємо підтримувати тих, хто чесною працею і підприємництвом заробляє гроші, сплачує податки і забезпечує власні родини», - переконана Заступниця Голови Верховної Ради.

Тому, на її думку, необхідно розглянути законопроект №4313 для підтримки малого бізнесу, яким передбачається перенесення обов’язкового запровадження РРО для платників єдиного податку 2-4 групи з 01.04.2021 на 01.01.2022.

Окрім того, Олена Кондратюк наголосила на необхідності розгляду проекту Постанови №432 «Про своєчасне інформування громадян у разі посилення протиепідемічних заходів з метою належної підготовки до такого посилення».

«Якщо такі заходи планується запроваджувати, то про їх зміст суспільство має бути попереджене за 7 днів, щоб люди і бізнес мали можливість підготуватися. Одночасно Урядом мають бути запропоновані та забезпечені компенсаційні механізми для тих кого безпосередньо торкається карантин. Саме такою є державна політика практично в усіх країнах Європейського Союзу», - зауважила Олена Кондратюк.

Олена Кондратюк також побажала швидкого одужання Голові Верховної Ради Дмитру Разумкову, Першому Заступнику Голови Руслану Стефанчуку, колегам народним депутатам, працівникам Апарату, всім громадянам, які хворіють на COVID-19.


 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30