Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся із делегацією французьких парламентаріїв на чолі з Головою Національних зборів Франції Яель Брон-Піве.

Голова Парламенту України висловив вдячність французьким колегам від імені Верховної Ради України та Українського народу за безумовну підтримку, яка надається Францією у важкій боротьбі проти агресора.

Велику роль у цих важливих для України процесах, за словами Руслана Стефанчука, відіграє французький Парламент і Національні збори зокрема.

«У жовтні розпочинається осіння сесія Національної Асамблеї, і нам важливо було почути, що відкриється вона саме з обговорення українського питання», — наголосив Голова Верховної Ради України, додавши, що вчорашня спільна поїздка парламентаріїв на Чернігівщину має стати своєрідним поштовхом для підсилення питання України у порядку денному Зборів.

Він зазначив, що для України важливо, аби французькі колеги на всіх можливих майданчиках підтримували питання, які наша країна лобіює для своєї перемоги над жорстоким агресором.  

«Це питання озброєння, санкційного тиску на рф, фінансової підтримки  і участі Франції у відбудові України. Для нас важливо, щоби позиція Національних зборів Франції була непохитною, для нашої держави вкрай необхідна міжнародна підтримка», — підкреслив Голова Верховної Ради України.

Крім того, Руслан Стефанчук закликав французьких колег підтримати ініціативу України щодо визнання росії  державою-терористом та дати потужну спільну реакцію на ядерний шантаж цивілізованого світу рф.  

«Закликаємо напрацювати єдиний міжнародний компенсаційний механізм відшкодування шкоди, завданої рф Україні, об’єднати зусилля щодо створення спеціального трибуналу для розслідування злочинів росії, скоєних на нашій землі», — закликав європейських колег Голова українського Парламенту.

Своєю чергою, Голова Національних зборів Франції Яель Брон-Піве запевнила присутніх, що візит їхньої делегації до України — це свідчення серйозних та щирих відносин між нашими країнами. 

«Від самого початку російської  агресії Франція стоїть пліч-о-пліч з Україною і надає свою підтримку незмінно і постійно. У Чернігові ми мали можливість безпосередньо доторкнутися до того, що відбулося в Україні, і побачити, який важкий слід насправді залишає ця війна», – поділилася враженнями Яель Брон-Піве.

Вона наголосила, що міжпарламентське співробітництво та діалог – це важливий чинник відносин не тільки обох парламентів, а й обох країн.

Результатом зустрічі українських та французьких парламентаріїв стало підписання Меморандуму про парламентське співробітництво  між Національними зборами Французької Республіки та Верховною Радою України.

За словами Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, цей документ «окреслить майбутню співпрацю та стане продовженням міцних та партнерських відносин між нашими парламентами».  

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00