Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук взяв участь у ІХ Всеукраїнському форумі місцевого самоврядування. 

Насамперед Спікер Парламенту України зауважив, що щоразу, коли він спілкується із західними партнерами, вони ставлять два питання: чим нам допомогти та що ми розуміємо під поняттям «перемога»: «А перемога — це три складники: виграш на полі бою, вирок для росії у міжнародних судах і відбудова України». 

Водночас Руслан Стефанчук зазначив, що у контексті відбудови перед Парламентом — багато завдань: «На законодавчому рівні маємо закріпити методику відшкодування завданих збитків; закріпити пріоритезацію бюджетного фінансування у частині відновлення; визначити питання співпраці між регіонами України й інших країн, тому що багато європейських країн уже зараз виявили бажання підтримувати окремі міста України». Також він додав, що «напрацьовувати ці документи маємо спільно з органами місцевого самоврядування»: «Тому що саме влада на місцях реалізує закони й знає на практиці про всі проблеми правозастосування».

 

«Практика показала ефективність і правильність шляху децентралізації. Правильність шляху створення потужних місцевих осередків показала ефективність — коли разом думаємо про загальну мету, вона втілюється», — заявив Голова Парламенту України, додавши, що рішення Президента України, Верховної Ради України й Уряду спрямовані на низку питань, пов'язану з укріплення місцевого самоврядування. 

«Дуже важливим завданням цього форуму буде обмін думками, які рішення маємо ухвалити», — акцентував Руслан Стефанчук, повідомивши, що вчора Парламент України заслухав проект бюджету на 2023 рік: «Будуть вноситися пропозиції — знаю, що зараз готується великий блок пропозицій, який стосується місцевого самоврядування. Попри те, що це буде бюджет воєнного часу, ми віднайдемо можливість забезпечити всі необхідні речі, передбачені для підтримки місцевого самоврядування».

 

Насамкінець Голова Верховної Ради України наголосив, що результатом форуму має стати ухвалення резолюції, яка буде подана, зокрема, до Парламенту. Вона має містити всі проблемні питання, які будуть обговорюватись: «Я готовий до дискусії та вислухати всі пропозиції — і я, і народні депутати, які сьогодні присутні на форумі, будемо й надалі безпосередніми провідниками вашої волі у Парламенті». 



 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30
26 березня 2024 11:24
26 березня 2024 09:30
25 березня 2024 17:47
25 березня 2024 10:33
25 березня 2024 09:30