«Верховна Рада України має ухвалити Закон про легалізацію методики нарахування збитків, завданих громадянам унаслідок вторгнення росії», — наголосив Голова Парламенту України Руслан Стефанчук у коментарі агентству «Інтерфакс-Україна».

Голова Верховної Ради України акцентував, що необхідно ухвалити «один дуже важливий Закон, який дозволяє легалізувати методику нарахування збитків». «Ми маємо продемонструвати нашим колегам, що збитки, завдані кожному українцю через руйнування житла чи бізнесу, нараховані, відповідно до однієї з міжнародно визнаних методик їх нарахування. Це потрібно, щоби поставити питання про повноту відшкодування та відповідні репарації з боку рф», — зауважив Руслан Стефанчук.

Окрім того, Голова Верховної Ради України повідомив, що народні депутати України разом із колегами-парламентаріями з інших країн напрацьовуватимуть чіткий та зрозумілий механізм конфіскації майна російських олігархів для виконання робіт із відновлення України.

«Знаю, що дуже багато в цьому напрямі вже зробили Канада та США — ми з ними у постійній комунікації. Ми шукаємо цей механізм, яким можна юридично правильно позбавляти майна росію як країну-агресора, а також — олігархів, які придбали його, працюючи на цю країну», — повідомив Руслан Стефанчук.

До того ж, Спікер Парламенту розповів, що третій блок питань, на якому зосередиться Верховна Рада України для реалізації Плану відновлення України, стосуватиметься діджиталізації, щоби «всі дані оброблялися якнайшвидше — і кожна людина мала свій профіль про втрачене майно й могла пред'явити документальне забезпечення». «Ми йдемо класичним юридичним шляхом доведення збитків, щоби вимагати від рф їх відшкодування», — уточнив Голова Верховної Ради України.

Згідно з кожною з 15-ти презентованих у Лугано національних програм, Верховна Рада України має ухвалити низку законодавчих актів. Також, додав Спікер, «в Українському парламенті працюють над адаптацією національного законодавства до стандартів Європейського Союзу».

Насамкінець Руслан Стефанчук наголосив, що презентований у Лугано План відновлення України є результатом спільної роботи Уряду, Парламенту та експертного середовища.

«Дуже багато парламентаріїв входять до Національної ради з відновлення України від наслідків війни. Це означає, що вони беруть на себе усвідомлену відповідальність за напрацювання відповідних законопроектів, необхідних для реалізації цього плану в межах усієї країни», — резюмував він.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00