Два пленарних тижні поспіль мають бути використані з максимальною користю для країни та громадян, враховуючи ті загрози, що стоять перед Україною. Про це на Погоджувальній раді депутатських фракцій та груп сказала Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк.

Вона нагадала, що напередодні відзначався День Соборності України, та звідусіль лунали заклики до єдності, слова про те, що саме в єдності наша сила, а у розбраті – слабкість.

«Але від гарних і патріотичних закликів та слів ми повинні нарешті перейти до дій. Внутрішньо політичним чварам та зведенню рахунків у боротьбі за рейтинги і владу маємо протиставити нашу непохитну єдність, мудрість та готовність чинити опір», – наголосила Олена Кондратюк, коментуючи загрозу повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну.

Заступниця Голови Парламенту також процитувала актуальний, на її думку, історичний фільм «Мюнхен: на порозі війни»: «Ми не обираємо часи, в яких живемо. Єдиний вибір, що ми маємо – якими діями відповідаємо на виклики».

На переконання Олени Кондратюк, необхідно мати зовсім інший, ніж пропонується формально, порядок денний роботи Верховної Ради у цей найбільш критичний період.

«Головним повинно стояти питання національної безпеки та оборони і роль Парламенту. Підтримую проведення окремої наради з Міністром оборони. А також необхідність негайно провести позачергове закрите засідання Верховної Ради за участі всього сектору безпеки та оборони з приводу підготовки країни до можливого вторгнення РФ», – підкреслила Заступниця Голови Верховної Ради.

За її словами, необхідно скоординувати діяльність Парламенту, Уряду та Президента для чіткого реагування на будь-який розвиток подій. «Кожна інституція має знати, що і як вона повинна робити для того, щоб агресор не зміг скористатися розгубленістю усіх гілок влади. Якщо необхідно внести зміни до Держбюджету на 2022 рік, щоби фінансово посилити нашу обороноздатність, ми повинні невідкладно це зробити й очікуємо пропозицій від Уряду», – сказала Олена Кондратюк.

Заступниця Голови Парламенту наголосила, що необхідно суттєво підвищити заробітну плату військовослужбовцям. «Не з 2023 року, як це передбачено Указом Президента, а вже сьогодні знайти для цього можливості», – додала Віцеспікерка.

 Олена Кондратюк закликала всіх відмовитися від критиканства, загрозливого для внутрішньої стабільності, протистояння між владою та опозицією і працювати для захисту країни у цей важкий період. На її думку, слід також спільно працювати над збереженням соціально-економічної стабільності, протидіяти викликам в енергетиці та новій хвилі пандемії коронавірусу, що насувається на Україну.

Враховуючи ці виклики, Погоджувальна рада підтримала пропозицію Олени Кондратюк заслухати на годині запитань до Уряду Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо енергетичної безпеки України; Міністра оборони Олексія Резнікова щодо ситуації на українсько-російському кордоні та Міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка щодо подолання пандемії коронавірусу.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30
26 березня 2024 11:24
26 березня 2024 09:30
25 березня 2024 17:47
25 березня 2024 10:33
25 березня 2024 09:30