Програма стажування молоді в Апараті Верховної Ради України допоможе інтернам досягти успіхів у кар’єрі. Про це Голова Парламенту Дмитро Разумков заявив під час церемонії відкриття Програми стажування 2021 року.

«Це дійсно корисно і буде допомагати вам у будь-якому випадку – захочете ви після цього залишитися на державній службі, зокрема в Парламенті в якості співробітників Апарату чи помічників народних депутатів, або оберете для себе інший шлях. Це те, що дозволить вам розширити свою базу знань, створити свою майбутню команду, з якою будете досягати нових успіхів», - сказав Дмитро Разумков, звертаючись до інтернів.

«Я впевнений, що саме в такому віці, саме в таких інституціях закладається, в тому числі, ваше успішне майбутнє», - наголосив він.

Голова Парламенту привітав інтернів з початком Програми та зазначив, що народні депутати й Апарат Верховної Ради докладатимуть максимум зусиль, щоб стажування пройшло з найбільшою користю.

«Сподіваюсь, що обмеження, пов’язані з COVID-19, з епідеміологічними заходами, не завадять вам отримати ті правильні знання, які, я впевнений, допоможуть вам в майбутньому», - додав Дмитро Разумков.

Голова Верховної Ради взяв участь у врученні посвідчень учасникам Програми стажування 2021 року.

Як зазначив Дмитро Разумков, щороку стажування в Апараті Парламенту проходять близько 50 інтернів, а серед нинішніх народних депутатів п’ятеро – у свій час брали участь у цій же Програмі.

 

З успішним вступом на Програму учасників та учасниць привітали також Президент Фонду Східна Європа Віктор Лях, Голова Правління громадської організації «Ліга інтернів», народний депутат сьомого та восьмого скликань Валерій Карпунцов і народний депутат України, випускник Програми стажування 2011-2012 років Василь Мокан.

Зокрема, Віктор Лях наголосив, що Фонд протягом семи років підтримує програму інтернів та подякував керівництву Парламенту за продовження програми. «Нові реалії в умовах коронавірусної хвороби внесли свої корективи в роботу, але точно не зупинили нашу програму – конкурс і інтерв’ювання було проведено онлайн за участю керівників підрозділів», - сказав він і побажав інтернам, щоб  через  10 - 15 років вони  були в якості почесних гостей і вітали новобранців.

Валерій Карпунцов наголосив, що незважаючи на складні умови  пандемічного сьогодення, є велика кількість молодих, вмотивованих, патріотичних,  справжніх людей, які  хочуть реалізуватися на тих вершинах, які  для більшості здаються недосяжними. «Ваше перебування в цьому залі є прикладом того, що мрії  збуваються,  ви не такі як всі  - ви особливі. Я вірю, що години  лекцій, зустрічей, праця в Апараті Верховної Ради, Комітетах Парламенту дадуть вам неймовірний досвід, який ви реалізуєте, і будете гордістю України», - сказав він.

Василь Мокан зазначив, що  слухачі отримають практичні знання і навички, розуміння процесів в державі, яке не замінить жодна література.

Довідково: За результатами двох турів конкурсного відбору, до участі у Програмі- 2021 відібрано 53 інтерни — 50 — до структурних підрозділів Апарату Верховної Ради України, 2 — до Програми USAID РАДА, 1 — до громадської організації «Ліга інтернів». 

Випускниками Програми вже стали приблизно 1950 осіб, близько третини з яких продовжують свою діяльність в органах влади, працюють в аналітичних центрах і громадських організаціях. 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00