Сьогодні у «Голосі України»:

У НКВС розстрільні плани перевиконували з власної ініціативи

Руслан Стефанчук: На референдум треба виносити питання, які об'єднують націю

Попри погодні катаклізми лани радують намолотами

Маємо переглянути пенсійну модель і ввести накопичувальну систему

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова: "Немає дітей - немає держави"

 

У НКВС розстрільні плани перевиконували з власної ініціативи

На виконання постанови ЦК ВКП(б) від 2 липня 1937 року П51/94 "Про антирадянські елементи", відредагованої особисто Сталіним, 5 серпня цього ж року був виданий наказ НКВС No 00447. З цього дня розпочалася наймасовіша "чистка" суспільства від "куркулів", "шпигунів", "диверсантів", "контрреволюціонерів-шкідників", "агентів фашизму", "церковників", "буржуазних націоналістів" - елементів, які, на думку ідеологів терору, не годилися для будівництва комунізму. Такими елементами режим визнав щонайперше освічених та активних людей, українську інтелігенцію, яка, за визначенням Сталіна, "не заслуговувала довіри". Репресії охопили всі регіони та всі верстви населення - від вищої партійної верхівки до хлібороба з одним конем. (читайте у «Голосі України» на 1, 10 стор. >>> article/334154).

Руслан Стефанчук: На референдум треба виносити питання, які об'єднують націю

На всеукраїнський референдум необхідно виносити питання, які об'єднують громадян, а не призводять до розбіжностей у суспільстві. Таку думку висловив Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук в інтерв'ю одному з мас-медіа. Найбільш правильним і яскравим для політика був референдум 1 грудня 1991-го про незалежність України. "Це хрестоматійний приклад, як референдум може об'єднувати людей і націю", - зазначив він. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/334159).

Попри погодні катаклізми лани радують намолотами

В Україні наближаються до завершення жнива ранніх зернових та зернобобових. Пшеницю вже обмолочено на 4,8 млн га (72% площ). Вал оцінюється у 18,3 млн тонн. Тобто середня врожайність 38,1 ц/га - лише на два центнери, незважаючи на всі погодні катаклізми, поступається минулорічній. Ячмінь здебільшого виявився досить витривалим і до посухи, і до затяжних дощів - з 1,9 млн га (з 82% посівів) намолочено 6,9 млн тонн, урожайність 36,3 ц/га. Хоча торік на цей час було 33,3 ц/га. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/334146).

Маємо переглянути пенсійну модель і ввести накопичувальну систему

Про підсумки роботи за рік та напрями діяльності у 2020-2021 роках під час прес-конференції в "Укрінформі" розповіла голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова.

Серед головних напрямів діяльності комітету, який вона очолює, Г.Третьякова назвала: проблеми зайнятості та Трудовий кодекс, пенсійне забезпечення, формування прожиткового мінімуму, реформа соціального страхування, чесну компенсацію за шкоду життю та здоров'ю, неоподаткування мінімального доходу домогосподарств та питання ВПО, захисників-добровольців АТО/ООС. За кожним із напрямів стоїть низка законопроектів. Деякі з них уже ухвалено, або готуються до розгляду. Є й такі, що повернуті до комітету на доопрацювання. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/334161).

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова: "Немає дітей - немає держави"

Напередодні Всесвітнього тижня грудного вигодовування секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини і Центр соціального лідерства провели круглий стіл "Підтримка грудного вигодовування - в основі національної політики, дружньої до сім'ї".

Захід відбувся за участі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової, народних депутатів України, представників центральних органів виконавчої влади, міжнародних правових організацій та інститутів громадського суспільства. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/334180).

 

Повний випуск «Голосу України» від 05.08.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку