Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання.

Дмитро Разумков нагадав, що на Погоджувальній раді була погоджена пропозиція щодо зміни порядку роботи на цьому пленарному тижні у вівторок, четвер та п’ятницю. У вівторок та четвер пропонується проводити одне пленарне засідання з таким графіком: з 10-ї до 12-ї години - пленарне засідання, з 12-ї до 12.30 - перерва, і з 12.30. до 15-ї години - продовження пленарного засідання. У п’ятницю з 13-ї години відвести до 30 хвилин для оголошення депутатських запитів та решту часу для виступів народних депутатів з різних питань.

Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Сергій Шахов.

У виступі йшлося про ситуацію з лісовими пожежами у Луганській області та про боротьбу з їх наслідками.

За пропозицією С.Шахова народні депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх, хто загинув під час цих пожеж.

З оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями виступили представники депутатських фракцій і груп.

Народні депутати продовжили розглядати правки до проект Закону про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор № 2285-д.

Парламентарії розглянули правки за авторами.

Після завершення розгляду усіх правок, на яких наполягали автори, законопроект було поставлено на голосування для прийняття у другому читанні і в цілому.

248 голосами «за» народні депутати підтримали законопроект у другому читанні і в цілому.

До порядку денного було включено проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" (щодо додаткових заходів з фінансового оздоровлення державного підприємства "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод імені О.М.Макарова") №3697.

Законопроект доповів народний депутат Дмитро Кисилевський.

Метою проекту є створення передумов для подолання найбільш гострих проблем державного підприємства «Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова» шляхом фінансової стабілізації, створення умов для збереження та нарощування експортного потенціалу підприємства та космічної галузі в цілому, збільшення обсягів виробництва та експорту продукції з середнім та високим рівнем переробки та доданої вартості, збереження існуючих та створення нових робочих місць, збільшення рентабельності активів державного підприємства.

Проектом Закону передбачено введення нової бюджетної програми (головний розпорядник бюджетних коштів - Державне космічне агентство України) за кодом КПКВК 6381240 «Поповнення статутного капіталу державного підприємства "Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод імені О.М.Макарова" на погашення заборгованості з виплати зарплати, єдиного соціального внеску, окремих податків та перед державою за витратами бюджету» з обсягом видатків 2318,228 млн. грн.

Голова підкомітету Комітету з питань бюджету Леся Забуранна доповіла рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу та в цілому з урахуванням пропозицій Комітету.

За результатами голосування законопроект 317 голосами «за» прийнято за основу та 324 голосами «за» - в цілому.

Із заявою від двох фракцій виступила народний депутат Оксана Дмитрієва.

Народні депутати не підтримали включення до порядку денного проекту Закону про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями №3760.

Верховна Рада 335 голосами «за» прийняла Постанову «Про Звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України щодо необхідності збереження унікального ландшафтно-архітектурного комплексу "Садиба Даховських" та створення на його базі державного ландшафтно-паркового музею Історії Українського Війська» №3581.

До порядку денного було включено проект Закону про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо діяльності Верховного Суду та органів суддівського врядування №3711 та альтернативні проекти за №№3711-1 і 3711-2.

Проект Закону про внесення змін до статті 91 Закону України "Про державну службу" №3489 доповів народний депутат Денис Монастирський.

Він запропонував врегулювати питання щодо визначення Директора Державного бюро розслідувань та директорів територіальних управлінь Державного бюро розслідувань особами, які здійснюватимуть повноваження керівника державної служби в Державному бюро розслідувань та його територіальних управліннях.

Голова підкомітету Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Корнієнко доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

246 голосами «за» законопроект прийнято за основу.

У пленарному засіданні оголошено перерву.

Після перерви перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук, відповідно до статті 60 прім Регламенту Верховної Ради України, повідомив про створення у Верховній Раді України дев'ятого скликання міжфракційних депутатських об’єднань: «За українську науку», «Карпати» і «За велике будівництво».

Верховна Рада розпочала розгляд у першому читанні проект Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення адміністративної відповідальності за незаконну торгівлю пальним» (№2515). Законопроект розглядається за скороченою процедурою.

Проект представив народний депутат Дмитро Припутень.

Заступник голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Максим Павлюк повідомив, що Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект у першому читанні за основу.

Народні депутати 244-ма голосами підтримали проект Закону №2515 у першому читанні за основу.

До розгляду у першому читанні оголошено проект Закону «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо вдосконалення правового регулювання кримінального процесу)» (№2734).

Представляючи законопроект, народний депутат Юлія Яцик висловила впевненість, що пропоновані проектом зміни позитивно позначаться на якості досудового розслідування і зазначила, що зауваження до законопроекту можуть бути враховані під час підготовки його до другого читання.

Заступник голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Григорій Мамка у своєму виступі заявив, що даний законопроект давно на часі, особливо в умовах пандемії. Комітет рекомендує прийняти його за основу.

За результатами голосування законопроект 252 голосами направлено на доопрацювання.

Проект Закону про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо удосконалення законодавства у сфері протидії незаконному заволодінню транспортним засобом №3301 доповів народний депутат В’ячеслав Медяник.

Законопроект спрямований на удосконалення законодавства у сфері протидії незаконним заволодінням транспортними засобами.

Проектом, зокрема, передбачається внесення змін до статей 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), 290 (Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу) КК України та статті 250 (Проведення негласної слідчої (розшукової) дії до постановлення ухвали слідчого судді) Кримінального процесуального кодексу.

Голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

Народні депутати 274 голосами підтримали законопроект у першому читанні.

У другому читанні та в цілому за результатами розгляду 349 голосами «за» прийнято проект Закону про внесення змін до Закону України "Про нотаріат" (щодо усунення законодавчих колізій та прогалин) №1220.

Народні депутати розглянули правки до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо детінізації ринку металургійної сировини та операцій з металобрухтом) №2426.

Після закінчення розгляду правок, на яких наполягали народні депутати, законопроект 237 голосами було прийнято у другому читанні і в цілому.

Парламентарії розглянули і прийняли кілька постанов «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання" щодо обрання народних депутатів членами комітетів.

За результатами голосування прийнято проекти Постанов №3694, №3771, №3770, №3816.

Верховна Рада 331 голосом «за» прийняла в цілому проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Вищий антикорупційний суд" у зв’язку з прийняттям Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень" №3299.

За основу 298 голосами прийнято проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо меценатської діяльності у сфері спорту №3498.

Головуючий закрив пленарне засідання.

 

 






 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30