Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк закликає владу та опозицію об’єднатися задля спільної протидії коронавірусу, як загрози національній безпеці України.

«Нам треба дати собі звіт, що ми в очах людей – опозиція, монобільшість, позафракційні у Верховній Раді - це влада. Треба перестати робити вигляд, що проблему епідемії, яку викликає коронавірус, вирішить хтось без нас, чи думати, що вона вирішиться сама. Ми сьогодні, своїм прикладом і серйозністю маємо підвести риску під хаотичними безсистемними ініціативами. Треба вибудувати чітку зрозумілу політику в інтересах збереження життя тисяч наших співгромадян», - наголосила Олена Кондратюк.

На засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп) вона, зокрема, розкритикувала мера Києва В.Кличка за проведення в столиці сільськогосподарських ярмарок в умовах карантину.

«Навіщо видавати розпорядження і самому ж його не виконувати? Хто за це покараний? Де поліція, яка має відслідковувати режим карантину? Колеги, якщо ми не змінимо власним прикладом ставлення до карантину, до найпростіших, найнеобхідніших рішень для убезпечення від передачі вірусу - люди будуть далі нехтувати правилами і думати, що це все несерйозно», - підкреслила О.Кондратюк.

Віцеспікерка також навела дані досліджень, опублікованих виданням Washington Post, згідно яких у разі, якщо вдома залишиться 75% громадян, - це посилить соціальну дистанцію та дозволить лікарям надавати необхідну допомогу тим, хто її реально потребує.

«Найбільш дієвим способом стримування коронавірусу в масштабах країни є перехід суспільства на стратегію соціальної дистанції. Тому Верховна Рада не може закликати людей підтримувати соціальний інтервал в 1,5 метри і проводити сесійні засідання», - зауважила Олена Кондратюк.

На її переконання, Верховна Рада має провести позачергове засідання 17 березня о 8.00, а після цього перейти на режим роботи в комітетах.

«Нам треба прийняти всі необхідні рішення - від змін до бюджету, державних закупівель до змін в роботі підприємств для боротьби з розповсюдженням коронавірусу. Очікуємо від Уряду пакету стимулюючих податкових і фінансових заходів для підтримки громадян та бізнесу у зв’язку з неминучими економічними втратами від коронавірусу. Далі нам треба оголосити зміни в порядку роботи Верховної Ради і зосередитись на роботі в комітетах, як це зробили всі європейські парламенти», - сказала О. Кондратюк.

Вона також закликала правоохоронні органи «нарешті дати по руках і назвати торговців масками з України». «Чого тільки варте зізнання прем’єр-міністра Словаччини про намір купити 2 млн. масок за готівку 1 млн. 200 тис. євро в українського постачальника, і що, врешті, їх продали німцям, які першими привезли гроші. Прошу вважати це моїм депутатським запитом до правоохоронних органів», - наголосила заступниця Голови ВРУ.


 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00