Лише повне виконання Росією Мінських домовленостей є ключовою передумовою можливого перегляду санкцій. Про це сказав голова міжпарламентської групи дружби Україна-Італія Сергій Алєксєєв під час зустрічі з Головою Комітету у закордонних справах Палати депутатів Італії Мартою Гранде («Рух 5 зірок») та членами Комітету. За словами Сергія Алєксєєва, з нагоди його візиту до Італії в Комітеті провели окремі слухання з питань України, зокрема щодо ситуації на Донбасі та перебігу виборчої кампанії. Обговорили також і російську агресію, анексію Криму та продовження санкцій проти Росії.

«Італія залишається важливим партнером України в Європі з багатьох точок зору і ми прагнемо поглиблення відносин з Італійським Парламентом. Ми розраховуємо на підтримку італійською стороною наших ініціатив, спрямованих на встановлення миру в Україні», - сказав він.

Сергій Алєксєєв відзначив, що наразі Італія хоч і підтримує на офіційному рівні територіальну цілісність України, однак намагається уникати відкритого засудження дій російської влади, а скасування санкцій навіть передбачені в урядовій програмі.

«Кожна така зустріч є нагодою донести позицію України - лише повне виконання Росією Мінських домовленостей є ключовою передумовою можливого перегляду санкцій», - наголосив парламентарій.

Тому, за словами Сергія Алєксєєва, Україна розраховує на подальшу підтримку італійськими партнерами продовження економічних санкцій проти Росії, які залишаються найбільш ефективним інструментом відновлення суверенітету та територіальної цілісності України.