У травні в історичному середмісті Флоренції буде відкрито пам‘ятник Тарасові Шевченку. Про це за результатами візиту до Італії та зустрічі з мером Флоренції Даріо Нарделла повідомив голова міжпарламентської групи дружби Україна-Італія Сергій Алєксєєв. За його словами, це буде кроком у відповідь на відкриття у Києві на Володимирській гірці пам`ятника Данте Аліг‘єрі.

«2015 року спільними зусиллями міської влади, Посольства Італії в Україні та нашої міжпарламентської групи дружби ми відкрили пам'ятник Данте Аліг‘єрі у Києві. У травні заплановано відкриття пам'ятника Тарасу Шевченку у Флоренції», - сказав він.

Сергій Алєксєєв відзначив, що встановити пам‘ятник планують в історичному середмісті Флоренції, популярному серед туристів з різних країн. Автором монументу став відомий український скульптор Олег Пінчук, який під час цього візиту презентував італійській стороні проект майбутнього пам‘ятника.

«Культурні зв‘язки є гарним підґрунтям для розвитку економічних відносин, тим більше з Італією, де сильні проросійські настрої. Ми також маємо надзвичайно потужну українську діаспору в Італії і для них ця подія також буде знаковою», - зазначив він.

Як повідомив Сергій Алєксєєв, планується, що у відкритті пам‘ятника Тарасу Шевченку візьме участь і мер Києва Віталій Кличко.

«Київ та Флоренція - міста-побратими, тому ми очікуємо, що у церемонії відкриття пам‘ятника візьме участь і Віталій Кличко, адже втому числі і завдяки його безпосередній участі стало можливим відкриття у Києві пам'ятника Данте Аліг‘єрі», - сказав він.