Міжпарламентська співпраця може стати гарним фундаментом для зміцнення взаємовідносин між Україною та Італією. Про це повідомив голова міжпарламентської групи дружби Україна-Італія Сергій Алєксєєв, який перебуває в Італії з офіційним візитом.

«Міжпарламентська співпраця може стати гарним фундаментом для зміцнення взаємовідносин між Україною та Італією. За час роботи Верховної Ради 8 скликання нам вдалось налагодити таку співпрацю і навіть підписати Меморандум про взаєморозуміння між Верховною Радою України та Палатою Депутатів Італійської Республіки», - сказав він.

Підписання Меморандуму, за словами Сергія Алєксєєва, вивело міжпарламентську співпрацю двох країн на новий інституційний рівень, адже подібні договори Італія має лише з 27 країнами окрім України. Він також зазначив, що зараз в новообраному італійському Парламенті завершується формування італійської частини групи дружби, яку координуватиме депутат Уго Капелаччі (партія «Форца Італіа»).

«Під час візиту до Італії скористався нагодою і особисто запрошував членів Парламенту Італії долучитися до нашої міжпарламентської групи дружби. Зокрема, поспілкувався з квестором Палати депутатів Едмондо Чіріелли (партія «Брати Італії»). А в квітні, під час візиту сенатора Адольфо Урсо до Києва, пропонуватиму і йому долучитись до нашої співпраці», - повідомив український парламентарій.

Щодо української частини групи, то вона, за словами Сергія Алєксєєва, продовжує працювати в незмінному складі з 2015 року. Відповідно до Меморандуму, наприкінці 2017 року в ній лише визначились з пріоритетними напрямками роботи та відповідальними за них депутатами.

«Я - відповідальний за координацію роботи групи дружби та питання співпраці в політико-правовій сфері, Оксана Корчинська - за медичну та соціальну сферу, Ніна Южаніна - за співпрацю у фіскальному, митному та економічному напрямках. Анна Романова курує напрямок туризму, молоді та спорту, культури, а Ольга Бєлькова - за співпрацю в енергетичній сфері та залучення досвіду використання альтернативних джерел енергії», - пояснив Сергій Алєксєєв.