Народного депутата Сергія Алєксєєва обрано головою міжпарламентської групи дружби Україна-Італія. Відповідне рішення було ухвалено одноголосно під час засідання групи дружби присутніми депутатами. Крім того, депутати визначили 5 пріоритетних напрямків співпраці з італійськими колегами, за якими вже наступного року розпочнеться більш активна робота, та відповідальних за ці напрямки членів групи дружби.

“Найголовніше, що ми цього року зробили - підписали Меморандум про співпрацю з парламентом Італії. Це 26 угода, яку Італія укладає. І тому для нас це велике досягнення і ми маємо закріпити відповідальних за напрямками співпраці. Італія також закріпить за цими ж напрямками відповідальних осіб і вже наступного року почнемо безпосередню співпрацю”, - зауважив Сергій Алєксєєв.

Так, відповідно до ухваленого рішення, Сергій Алєксєєв координуватимемо роботу групи дружби та відповідатиме за співпрацю в політико-правовій сфері, Оксана Корчинська - за медичну та соціальну сферу, Ніна Южаніна - за співпрацю у фіскальному, митному та економічному напрямках. Анна Романова буде курувати напрямок туризму, молоді та спорту, культури, а Ольга Бєлькова відповідатиме за співпрацю в енергетичній сфері та залучення досвіду використання альтернативних джерел енергії.

“Дякую за довіру. Хочу сказати, що ці 5 напрямків дуже важливі і всі депутати можуть долучатися і розвивати співпрацю з Італією”, - сказав Сергій Алєксєєв.

Присутні на засіданні депутати наголосили на важливості посилення співпраці та вже досягнутих результатах. Зокрема Оксана Корчинська розповіла про результати співпраці у медичній сфері, а Ніна  Южаніна закликала депутатів до роботи за визначеними напрямками.

“Я вважаю, що визначені напрямки і відповідальні за них кандидатури - це не одноособова робота. Є багато депутатів, які знають, як працює податкова система і зможуть допомогти”, - пояснила свою позицію Ніна Южаніна.